VERYANSIN TV
Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Veryansın Tv’de yayınlanan “Şerefsiz Gandi” başlıklı yazısı nedeniyle yazar Nihat Genç’e açtığı 200 bin TL’lik tazminat davasının ilk duruşması yapıldı.
Nihat Genç, söz konusu yazısında, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘helalleşme’ açılımını eleştirmiş, 14 Mayıs seçimleri öncesi Muharrem İnce’ye yönelik sosyal medya üzerinden yürütülen linç kampanyasına ve kaset kumpasına tepki göstermişti.
‘VATAN GÖREVİ’
Ankara 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen duruşmada davanın reddini talep eden Nihat Genç savunmasında Seyit Rıza, Şeyh Sait ve FETÖ gibi unsurlarla helalleşen siyasi parti liderlerini eleştirmenin vatan görevi olduğunu vurguladı.
Genç “Cumhuriyetçi bir yazarım, devletin hain ilan ettiği Seyit Rıza, Şeyh Sait ve FETÖ gibi unsurlarla helalleşen, barışan siyasilere karşı eleştirilerimiz hiç durmayacaktır, vatan hainlerini meşrulaştıran herkese karşı yazmak, eleştirmek bizlerin vatan görevidir. Devletimiz ‘Muharrem İnce’nin seks kasetleri’ iddiasıyla seçim öncesi karıştırılmak istenmiştir. Devletimize kumpas oynanmıştır. Bu açık gerçeğe karşı montaj olan seks kasetlerini lehine işlendiğini görüp susan siyasi parti liderleri suçludur ve bunları eleştirmek her yazarın görevidir.” dedi.
‘KILIÇDAROĞLU İŞ BİTTİKTEN SONRA AÇIKLAMA YAPTI’
Genç’in ardından konuşan Kılıçdaroğlu’nun avukatı Mehmet Can Keysan, seks kaseti iddialarına Kılıçdaroğlu’nun sert tepki gösterdiğini öne sürdü.
İlkan Medya A.Ş. temsilcisi olarak duruşmada söz alan Veryansın Tv Genel Yayın Yönetmeni Erdem Atay ise Nihat Genç’in “Şerefsiz Gandi” başlıklı yazısı yazılana kadar Kılıçdaroğlu’nun seks kasetiyle ilgili en ufak bir cümle söylemediğine dikkat çekti.
Atay “Seks kasetinin montaj olduğu anlaşıldıktan ve iş bittikten sonra Kılıçdaroğlu açıklama yapmıştır.” İfadelerini kullandı.
NE OLMUŞTU?
Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 3 ay önce Veryasın Tv’de yayınlanan “Şerefsiz Gandi” başlıklı yazısı nedeniyle yazar Nihat Genç’e 200 bin TL’lik tazminat davası açmıştı.
Davanın gerekçesi, Genç’in 11 Mayıs 2023 tarihinde yayınlanan “Şerefsiz Gandi” başlıklı yazısı.
Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, söz konusu yazıda müvekkiline hakaret ve küfür edildiği, kişilik değerlerine zarar verildiği iddiasında bulundu. Avukat Çelik, dava konusu köşe yazısını okuyan herhangi bir okurun, Kılıçdaroğlu’nun FETÖ ile ortak olduğu algısına sahip olacağını öne sürdü.
Kılıçdaroğlu’nun, kendisine yönelik sözlerinden dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 1 liralık dava açarken, Nihat Genç’ten 200 bin TL istemesi dikkat çekmişti.
Nihat Genç, söz konusu yazısında, Muharrem İnce’ye yönelik sosyal medya üzerinden yürütülen linç kampanyasına ve kaset kumpasını eleştirmiş, İnce’ye yönelik kumpasın CHP içinde uzantıları olduğuna işaret etmişti.
İnce’ye yönelik kumpasla ilgili operasyonlar düzenlenmiş, CHP genel merkezine yakın bazı kişiler de gözaltına alınmıştı.
İşte Kemal Kılıçdaroğlu’nun 200 bin liralık tazminat talep ettiği o yazı:

Şerefsiz Gandi” kim?….
Gandi kimsenin MALI degil !
Ama elestiriler bir yerlere ulasmis.
Olay isim degil elestiride yatiyor.
Ne demokratik TAVIR !
Politikada elestiriye ACIK olacaksiniz, yoksa politika yapmamalisiniz !
Önüne gelen üzerine ALINMASIN.
ALInana dokunmus demekkili…..
İYİ ki varsınız NİHAT Bey,
Tüm çıkışlarınız içimize su serpiyor.
Sevgi ve saygılarımızla…