1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kılıçdaroğlu’nun bahsettiği köşe yazarları kim? ‘Nereden ne kadar maaş aldığını biliyorum’

Kılıçdaroğlu’nun bahsettiği köşe yazarları kim? ‘Nereden ne kadar maaş aldığını biliyorum’

CHP belediye başkanları toplantısının sona ermesiyle gündeme birer birer yeni iddialar düştü. CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisindeki isimlerin köşe yazarlarını satın aldığını öne sürmesiyle bazı gazeteciler tepkisel paylaşımlarda bulundu.

featured

CHP’de tartışmalı ‘Zoom’ toplantısından sonra ilk buluşma yaşandı. CHP’li belediye başkanları, Genel Merkez’de bir araya geldi.

4 saat 10 dakika süren toplantıda, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve partide ‘değişim’ bayrağı açan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, tartışmalı ‘Zoom’ buluşmasının ardından ilk kez bir araya geldi.

‘KÖŞE YAZARLARI ÜZERİNDEN…’

Sözcü’den Başak Kaya’nın haberine göre Kılıçdaroğlu, toplantıda, “Bizim parti içinde konuştuğumuz şeylerin bir kısmı tabi ki aramızda kalmalıdır. Ama köşe yazarları üzerinden parti içi meseleler tartıştırılıyor. Ben kimin nereden ne kadar maaş aldığını iyi biliyorum” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun bu sözleri üzerine bazı gazeteciler Twitter adresleri üzerinden paylaşımlarda bulundu. Genel görüş, Kılıçdaroğlu’nun söz konusu isimleri açıklaması gerektiği yönünde.

‘NE BİLİYORSA AÇIKLAMALI’

Sözcü yazarı Aytunç Erkin ise Twitter hesabından paylaşımda bulunarak Kılıçdaroğlu’nun iddialarını açıklaması gerektiğini belirtti. Erkin, “CHP lideri Kılıçdaroğlu, gazetecilere maaş verilerek köşe yazısı yazdırıldığını söylemiş. KILIÇDAROĞLU ne biliyorsa açıklamalı ve kimseyi zan altında bırakmamalı.” dedi.

TÜRK BASIN TARİHİNİN EN HAZİN BELGESİ

Sözcü TV’den CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdiği için kovulan gazeteci Yılmaz Özdil de, CHP’nin Halk Tv ile olan tüm anlaşmaları feshetmesiyle ilgili “Türk basın tarihinin en hazin belgesi… Hangi kalemlere, hangi yorumculara, hangi haberlere kaç para ödendiğini de açıklayın, başka hangi kanallara para ödendiğini, hangi namuslu gazetecilerin bu sözleşme karşılığında işten kovdurulduğunu da açıklayın” paylaşımında bulundu.

Özdil, sonraki paylaşımlarında ise şunları kaydetti:

“Madem bu işler “kurumsal” olarak yapılıyor, bence sözleşmeyle kiralanan gazeteciler için ihale açılsın, kiralamalar şeffaf olsun…

Kılıçdaroğlu için “kazanacak aday” diyenlerin, medya marifetiyle buna inandıranların, Türkiye’ye nasıl bir kumpas kurduğunu herkes hazin bir şekilde gördü…”

‘UMARIM DEŞİFRE OLURLAR’

Independent Türkçe yazarı Cihat Arpacık ise, “Ortada meslek bırakmadılar. Bunu da elbirliğiyle yaptılar.” şeklinde paylaşımda bulundu. Arpacık, Kılıçdaroğlu’nun bahsettiği kişilerin isim isim deşifre olması gerektiğini söyledi.

‘ZAN ALTINDA BIRAKMAYIN’

DW Türkçe’den Gülşen Solaker de Kılıçdaroğlu’nun isimleri açıklaması gerektiğini vurgulayarak, “Çıkıp isim isim açıklayın kim ne alıyorsa ne yapıyorsa, emeğinin altında ücret alan idealist çoğu gazeteciyi de zan altında bırakmayın… muhalefet artık karnından konuşmayı bıraksa iyi olacak” ifadelerini kullandı.

KURULTAY SÜRECİ NEDEN UZADI?

Kılıçdaroğlu, konuşmasının devamında kongre sürecini kısa tutmak istediğini ancak yasa gereği bu sürenin uzadığını belirterek, kurultayın ne zaman olacağına da parti kademelerinin karar vereceğini belirtti.

CHP lideri, Tüzük değişikliği yapılarak milletvekilliğinde ön seçim getirilecek ise de önce üye yapısının değişmesi gerektiğini anlatarak, “Ben daha önseçim için kurultaya öneri getirmiştim ama kabul edilmedi.” dedi.

‘MYK ÜYELERİME GÜVENDİM’

Kılıçdaroğlu, MYK üyelerinin istifalarıyla ilgili olarak ise şu ifadeleri kullandı:

“Altı bin tane aday adayı vardı. Ben en yakın çalışma arkadaşlarım olan MYK üyelerime güvendim. Bölge bölge çalışıp getirdiler.

Zaten benim başımda bir sürü iş vardı. Bu adayları benim tanıma fırsatım olmadı. Ben arkadaşlarıma güvendim onlar da hak edenden ziyade kendilerine yakın isimleri milletvekili yaptılar. Bu nedenle de MYK üyelerini görevden aldım”

‘AİLE İÇİNDE KONUŞTUM’

İmamoğlu ise konuşmasında, Kılıçdaroğlu ile seçim sonrasında yaptığı görüşmeleri ve açıklamaları tarih tarih hatırlatarak, “Ben defalarca halkla yüzleşmemiz gerektiğini, bu sonucu halka anlatmamız gerektiğini anlattım. Değişimin sizin öncülüğünüzde olması gerektiğini söyledim. Değişim konusunda görev talep ettim. Hep beraber bir model ortaya koyalım istedim. Ben televizyonlara konuşmadım, aile içinde konuştum ve 200 toplantı yaptım. Buradaki belediye başkanlarının bir kısmı ile de görüştüm. Bu görüşmeler gizli kapaklı değil” dedi.

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!