TBMM Genel Kurulu’nda, Kızılay’ın depolarındaki çadırları depremin üçüncü günü çadırlarını Ahbap derneğine satmasıyla ilgili tartışmalar devam etti. AKP ve muhalefet partileri arasında sık sık tartışma yaşandı.
İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, yeni bir skandal diyerek dikkat çeken iddialarda bulundu.
Usta Kızılay’a bağlı Kızılay Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi’nin, altın ve dövize yatırım yapabilmek için SPK’ye başvuruda bulunduğunu belirterek, “SPK’den olumlu görüş geliyor. 6 Şubat’ta deprem oluyor, millete çorba, çadır götürmesi gereken Kızılay bunları yapmıyor, 9 Şubat’ta KAP’a bildiriminde bulunuyor. Ne için müracaatta bulunuyor? Paraları çok ya arkadaşların çünkü yardım yapmıyorlar, ihtiyaç sahiplerine dağıtmıyorlar; paraları altına ve dövize yatırıyorlar. Böyle bir akıl kabul edilemez. Kızılay’ı bu hale getirmeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Bütün sorumluların istifa etmesini bekliyoruz.” ifadesini kullandı.
AKP’Lİ TURAN: KEŞKE SATMASAYDI
Kızılay Başkanı Kerem Kınık, çadır skandalının ortaya çıkması üzerine Ahbap derneğine yapılan satışın “ahlaki ve doğru” olduğunu öne sürmüştü. İki gün sonra geri adım atan Kınık, satıştan haberinin olmadığını, duyunca arkadaşlarını eleştirdiğini söylemişti.
İlk günlerde Kızılay Başkanı Kınık’a sahip çıkan AKP yöneticileri ve yandaş köşe yazarları son günlerde geri adım atan açıklamalar yaptı.
AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, dün TBMM genel kurulunda Kızılay tartışmasıyla ilgili “Keşke afet sırasında böyle bir ağır, acılı günde hiçbir satış yapmasaydı” dedi.










Gençliğe Hitabe’yi her geçen gün daha iyi anlıyorum. Hele o son iki cümlesi yok mu…
Anliyorsan gelisme var .
Biri Turan a söylemeli söz utandi siz utanmadiniz.
Durun daha. Bu AKP ve Erdogan secimi bir kaybetsin, ne yosuzluklar, ne pislikler daha yeryuzune cikacak. Bunlar 22 yildir Meclise, yani bu Millete hesap vermediler. Istedigi gibi haran savurup, istedikleri gibi harcadilar.
Guleyim bari
aglanacak haline gulersin, Abdullah Gul bari, ha ha cok komik. Troll.
Kızılay gibi saygın bir kurum bile bu hale getirildiyse… Kim bilir diğer kurumlar ne halde. Spk’yı unutmadık daha taze