1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kızılcagün Platformu’ndan ’19 Mayıs’ kararı: ABD Büyükelçiliği’nin önünde toplanacaklar

Kızılcagün Platformu’ndan ’19 Mayıs’ kararı: ABD Büyükelçiliği’nin önünde toplanacaklar

Kızılcagün Platformu, Atatürk'ün Milli Mücadele'yi başlattığı 19 Mayıs'ta, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Tom Barrack'ın "istenmeyen adam" ilan edilmesi için ABD Büyükelçiliği önünde toplanma kararı aldı. Platformdan yapılan yazılı açıklamada, Barrack'ın son açıklamalarının kabul edilemez olduğu belirtilerek, "Barrack’ın “Persona non grata”, “istenmeyen adam” ilan edilmesi için yapacağımız kitlesel basın açıklamasına tüm siyasi partileri ve demokratik kitle örgütlerini davet ediyoruz." denildi.

featured

VERYANSIN TV

Kızılcagün Platformu, 19 Mayıs’tan ABD’nin Ankara Büyükelçiliği önünde toplanacak.

Platformun X hesabından yapılan yazılı açıklamada, ABD’nin Ankara Büyükelçisi Tom Barrack’ın Antalya Diplomasi Forumu’nda Türkiye’yi değerlendirdiği konuşmasında Ortadoğu’da monarşi modellerini öven sözleriyle bir kez daha diplomatik sınırları ihlal ettiği vurgulandı.

Göreve başladığından bu yana ABD’nin sömürge valisi gibi hareket eden Barrack’ın “dokunulmazlığı”nın artık kabul edilemez olduğu belirtilen açıklamada, “Kızılcagün Platformu olarak, “yeni Osmanlı” tuzağına, “Terörsüz Türkiye” adı altında ABD himayesinde sürdürülen ve Türkiye’nin üniter bütünlüğünü hedef alan açılım tertibine karşı; Türk milletini 19 Mayıs’ta ABD’nin Ankara Büyükelçiliği önüne çağırıyoruz. Atatürk’ün Milli Mücadeleyi başlattığı tarihte, Barrack’ın “Persona non grata”, “istenmeyen adam” ilan edilmesi için yapacağımız kitlesel basın açıklamasına tüm siyasi partileri ve demokratik kitle örgütlerini davet ediyoruz.” dedi.

Açıklamanın tamamı şöyle:

‘BARRACK’A ‘YÜKSEK KOMİSER’ PAYESİ VERİLMİŞTİR’

19 Mayıs’ta ABD Büyükelçiliği önündeyiz!

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Tom Barrack, Antalya Diplomasi Forumu’nda Türkiye’yi değerlendirdiği konuşmasında Ortadoğu’da monarşi modellerini öven sözleriyle bir kez daha diplomatik sınırları ihlal etmiştir.

Göreve başladığından bu yana ABD’nin sömürge valisi gibi hareket eden Barrack’ın “dokunulmazlığı” artık Türk milleti için kabul edilebilir değildir. Dışişleri Bakanlığı’nın herhangi bir diplomatik adım atmaması, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile yaptığı görüşmelerdeki oturma düzeni, Barrack’a “yüksek komiser” payesi verildiğini göstermektedir.

Türkiye için en iyi devlet düzeninin “yeni Osmanlı” olduğunu belirten, PKK/PYD’nin müttefikleri olduğunu ilan eden, Heybeliada Ruhban Okulu’nun açılmasını isteyen ve Bartholomeos’u “Ekümenik” ilan ederek Lozan’ı delme hedefini saklamayan Barrack, şimdi de Türkiye’ye “monarşik cumhuriyet” gömleği biçme hadsizliğinde bulunmaktadır. Türk milleti ve devletinin onuruna dokunan bu tür açıklamalar asla kabul edilemez, edilmeyeceği de bilinmelidir.

SİYASİ PARTİLERE VE KİTLE ÖRGÜTLERİNE ÇAĞRI

Kızılcagün Platformu olarak, “yeni Osmanlı” tuzağına, “Terörsüz Türkiye” adı altında ABD himayesinde sürdürülen ve Türkiye’nin üniter bütünlüğünü hedef alan açılım tertibine karşı; Türk milletini 19 Mayıs’ta ABD’nin Ankara Büyükelçiliği önüne çağırıyoruz.

Atatürk’ün Milli Mücadeleyi başlattığı tarihte, Barrack’ın “Persona non grata”, “istenmeyen adam” ilan edilmesi için yapacağımız kitlesel basın açıklamasına tüm siyasi partileri ve demokratik kitle örgütlerini davet ediyoruz.

Monarşileri yıkan Türk milleti, Türk devletine egemenliğine dil uzatanlara gerekli yanıtı verme kararlığına sahiptir.

Ne mutlu Türk’üm diyene!

Kızılcagün Platformu

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!