1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kızılcagün Platformu’ndan açılıma karşı ‘milli cephe’ çağrısı: Müsavat Dervişoğlu’na seslendiler

Kızılcagün Platformu’ndan açılıma karşı ‘milli cephe’ çağrısı: Müsavat Dervişoğlu’na seslendiler

TBMM'de kabul edilen çerçeve yasaya tepki gösteren Kızılcagün Platformu, düzenlemeyi “PKK'ya af yasası” olarak nitelendirdi. Öcalan'a ve PKK'ya meşruiyet kazandırıldığını savunan Platform, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'na çağrı yaparak, bölücü açılım sürecine karşı siyasi partiler, demokratik kitle örgütleri, aydın ve yazarların katılacağı “milli cephe”nin oluşturulması gerektiğini belirtti.

featured

Bölücü açılım süreci kapsamında hazırlanan ve TBMM’de kabul edilen çerçeve yasaya tepkiler sürerken Kızılcagün Platformu’ndan da dikkat çeken bir açıklama geldi.

Kızılcagün Platformu, çerçeve yasadan “‘PKK’ya af’ yasası” ifadeleriyle söz etti; Öcalan’a meşruiyet verildiğini ve yasadan faydalanacak 10 bine yakın teröristin PKK talimatıyla şehirlerde yuvalanmasının önünün açıldığını vurguladı.

İYİ Parti’nin açılım sürecine karşı çıktığını hatırlatan Kızılcagün Platformu, “Meclis’te ihanet sürecine ‘Hayır’ diyen İYİ Parti’ye tarihi bir sorumluluk düşmektedir. İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun bölücü açılım sürecine karşı parti mitingleriyle sınırlı kalmaması; siyasi partilere, demokratik kitle örgütlerine ve Türkiye’nin vicdanını teslim eden aydın ve yazarlara, yer ve tarih vererek milli cephenin inşası için çağrı yapması elzemdir” açıklamasında bulundu.

Kızılcagün Platformu’nun açıklaması şöyle:

“‘PKK’ya af’ yasasını reddediyoruz! Milli kuvvetleri, milli cephe inşasına çağırıyoruz!

Türkiye; ‘Terörsüz Türkiye’ adı verilen bölücü açılım sürecinin dayattığı ‘PKK’ya af’ yasasıyla kritik bir eşiğe girmiştir.

22 Ekim 2024’te başlayan sürecin, bölücü terör örgütü PKK’ya ciddi kazanımlar sağladığı hususu yadsınamaz bir gerçektir! Sürecin başından bu yana PKK ne silah bırakmış ne de feshedilmiştir. Buna karşın örgüt Suriye’de CIA tertibiyle Şam’a çıkarılan HTŞ ile yaptığı mutabakatlar sonucu 4 tugay oluşturarak Haseke, Kamışlı ve Ayn el-Arab’da sözde özerklik ilan etmiştir. Irak’ta varlığını sürdüren örgüt sözde Kürdistan’ın hayata geçmesi için İran sınırında yığınak yapmaktadır.

Meclis heyetinin bebek katilinin ayağına götürülmesi ve ‘PKK’ya af’ yasasının çıkmasıyla bölücü örgüte ve Öcalan’a meşruiyet verilmiş, yasadan faydalanacak 10 bine yakın teröristin PKK talimatıyla şehirlerde yuvalanmasının önü açılmıştır. Teröristbaşı Öcalan ve PKK’yı Kürt kökenli vatandaşlarımızın temsilcisi gibi göstermek, Türk milleti nezdinde kabul edilebilir değildir.

Milletvekillerinin içeriğini bilmediği bir teklife imza attığı çerçeve yasanın kabulü sonrası; AKP’den yapılan açıklamalarda Öcalan’ın gazetecilerle ve akademisyenlerle görüşmesinin önünde bir engel olmadığı belirtilmesi, teröristbaşına ‘statü’ verildiğinin açık bir göstergesi olmuştur.

‘YENİ HEDEF: AKP-ÖCALAN MUTABAKATIYLA ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ’

Yeni hedefin; AKP-Öcalan mutabakatıyla vatandaşlık tanımının değiştirileceği, Kürtçeye statü verileceği ve anadilde eğitim talebinin yer alacağı bir anayasa değişikliği olduğu açıktır.

Atatürk’ün Ankara’ya geliş tarihi olan 27 Aralık’ta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün huzurunda ülkenin etnik temelde bölünmesini reddeden, Kürt’ü Türk’ten ayıran girişimlere karşı mücadele etmeye ant içen, 19 Mayıs’ta ABD Ankara Büyükelçiliği önüne yürüyerek açılımın sahibine “bayrak” gösteren ve Türk milletinin iradesinin ortaya çıkması için 27 Haziran’da İYİ Parti’nin “bayrak” mitingine destek veren Kızılcagün Platformu, 16 Ağustos’ta Balıkesir’de yapılacak “bayrak” mitingine yine aynı amaçla destek verecektir.

‘İYİ PARTİ’YE TARİHİ BİR SORUMLULUK DÜŞMEKTEDİR’

Kızılcagün Platformu, bölücü ihanet sürecine karşı milli bir cephenin inşa edilmesini bir zorunluluk olarak görmektedir. Bu kapsamda Meclis’te ihanet sürecine ‘Hayır’ diyen İYİ Parti’ye tarihi bir sorumluluk düşmektedir. İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun bölücü açılım sürecine karşı parti mitingleriyle sınırlı kalmaması; siyasi partilere, demokratik kitle örgütlerine ve Türkiye’nin vicdanını teslim eden aydın ve yazarlara, yer ve tarih vererek milli cephenin inşası için çağrı yapması elzemdir.

Türkiye’nin birliğini savunanların birbirinden uzak durma, bekleme veya seyretme lüksü yoktur!

‘KAZANAN SÜRECİ ABD VE İSRAİL DESTEĞİYLE YÖNETENLER DEĞİL, TÜRK’Ü VE KÜRT’Ü İLE TÜRK MİLLETİ OLACAK’

Kızılcagün Platformu; Türk milletini etnik yapılara bölerek, parçalanmaya iten anlayışlara ve girişimlere asla izin vermeyecektir. Başlattıkları sözde ‘Terörsüz Türkiye’ adı verdikleri sürecin ülkemizi kaos ve çatışma ortamına sürükleyeceği endişesiyle Türk milletinin sesi olmaya devam edeceğiz.

Kazanan; süreci ABD ve İsrail desteğiyle yönetenler değil, Türk’ü ve Kürt’ü ile Türk milleti olacaktır!

Ne mutlu Türk’üm diyene!”

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!