1. Haberler
  2. Manşet
  3. Kulislere sızan AKP listesinde kimler var?

Kulislere sızan AKP listesinde kimler var?

Merak edilen AKP'nin aday listesine ilişkin bazı iddialar gündeme geldi.

featured

Türkiye 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerine doğru ilerlerken partilerin milletvekili aday listeleri de netleşmeye başladı. Kulislere sızan AKP’nin listesinde dikkati çeken isimler yer aldı.

Oda TV’nin haberine göre, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bursa 1. sıradan aday gösterilirken; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Ankara 2. Bölge 1. sıradan aday yapılacak.

Ağrı Belediye Başkanlığını milletvekilliği için bırakan Savcı Sayan da İzmir’den 6. sıradan aday gösterildi.

AKP MKYK ve MYK Üyesi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen Trabzon 1. sıradan aday gösterildi.

Eski Bakan Faruk Çelik Artvin 1. sıradan aday gösterildi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın da memleketi Kayseri’den 1. sırada aday gösterileceği öğrenildi.

Ayrıca Kayseri, 2. sıradan Tarım ve Orman Eski Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından görevinden alınan Mustafa Aksu da aday gösterildi. Mustafa Aksu Bakanlık içerisinde makam aracı kullanmayan, Bakanlık bütçesini titiz kullanan, aldığı maaşı öğrencilere burs olarak dağıttığı belirtilen Aksu’nun böylelikle “onore edildiği” aktarıldı.

TÜRKEŞ 1. SIRADAN ADAY

Milliyetçi Hareket Partisi’nin kurucusu Alparslan Türkeş’in oğlu Tuğrul Türkeş 1. sıraya yazılırken, sırasıyla listede, Fatih Şahin, Mücahit Arslan, Zehra Nur Yılmaz yer aldı.

Erdoğan’ın “gölge adamı” olarak bilinen eski danışmanlarından AKP Ankara Milletvekili Mücahit Arslan’ın Ankara’da 3. sıraya konulması dikkati çekerken; listede ABD’ye yapılan devletlerarası ziyarete katılmasıyla dikkati çeken AKP’nin Kadın Kolları MYK üyesi Zehranur Yılmaz’ın olduğu görüldü.

ADEM ATMACA

Refah Partili Hasan Hüseyin Ceylan’ın damadı Fetan Baykoç ise Ankara 3. Bölge 2. sıra adayı oldu.

Üç gün içinde 11 milyon dolara KİPTAŞ’tan aldığı araziyi tekrar KİPTAŞ’a 47 milyon dolara satarak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “kim bu uyanık” dediği Adem Atmaca’nın damadı Emre Ete de Van 3. sıradan aday gösterildi. Emre Ete, 26. dönem seçimlerinden 2015 yılında AKP İstanbul 2. Bölge’den aday olmuş ama seçilememişti.

Öte yandan AKP milletvekilliği listesinde 2006 Türkiye güzeli Seda Sarıbaş da Aydın 2. sıradan aday gösterildi.

Aydın’da 1. sırada ise Mustafa Savaş’ın ismi yer aldı.

TANSU ÇİLLER

Son yıllarda AKP’ye verdiği destekle dikkat çeken eski Başbakan Tansu Çiller, AKP listeleri için talepte bulundu. Tansu Çiller, eşi Özer Çiller’in bir dönem en yakınındaki isimlerden eski Milletvekili Saffet Kaya’nın yeniden Ardahan’dan listeye konmasını istedi. İddialara göre önce İYİ Parti’ye yanaşan ama ret cevabı alan Saffet Kaya için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu arayan Tansu Çiller “Ardahan’da Saffet Kaya’yı görmek istiyorum” mesajını iletmişti.  Saffet Kaya Ardahan 1. sıra adayı olarak AKP listelerine girdi.

Ardahan 2. sıradan da Güven Karakoyun aday gösterildi.

HAYATİ YAZICI DA LİSTEDE

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı Rize 1. sıradan aday gösterilirken, 2. sıra Osman Aşkın Bak, 3. Sıra da İbrahim Akkuş oldu.

Daha önce İzmir ve Mardin’den milletvekili seçilen Ceyda Bölünmez Çankırı, yine Mardin’den 1. sıradan aday oldu. Ceyda Bölünmez, AKP eski milletvekili Süleyman Bölünmez’in kızı olmasıyla tanınıyor.

‘ÜÇ DÖNEM KURALINI KATI ŞEKİLDE UYGULAYACAK’

Öte yandan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, aday listelerini hazırlarken “3 dönem kuralını” bu kez “katı şekilde uygulayacağı” belirtiliyor.

Erdoğan’ın, “kuralı” uygulaması durumunda genel başkan yardımcıları Hayati Yazıcı, Mehmet Özhaseki, Ali İhsan Yavuz, Hamza Dağ, Nurettin Canikli, Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Grup Başkanı İsmet Yılmaz, Grup Başkanvekilleri Mustafa Elitaş, Bülent Turan, Yılmaz Tunç, eski TBMM Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, eski Orman ve Su İşleri Bakanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu gibi AKP’nin “önde gelen isimleri” de listelerde kendisine yer bulamayacak.

Cumhuriyet’in aktardığına göre, AKP’de mevcut milletvekillerinin yüzde 80’inin değişeceği ifade edilirken partide “Partinin önde gelen ve milletvekili olmayacak isimleri bakanlık koltuğuna mı oturacak” tartışmaları da yapılıyor.

AKP’de, 3 dönem kuralına takılan bazı isimlerin “bakanlık beklentisinde olduğu” da öne sürülüyor.

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!