1. Haberler
  2. Gündem
  3. Mansur Yavaş’tan kritik noktaya dikkat çeken atama

Mansur Yavaş’tan kritik noktaya dikkat çeken atama

featured

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ertuğrul Candaş’ı İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı’na atadı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, TMMOB/Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası önceki dönem Genel Başkanı Ertuğrul Candaş’ı Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin en kritik birimlerinden biri olan İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı görevine getirdi.

Ertuğrul Candaş’ın dikkat çeken bir özelliği 18 Temmuz 2016’da makamında katledilen ve kent rantlarına karşı gelmesi, yasaları titizlikle kamu yararına uygulamasıyla tanınan Şişli Belediyesi İmar ve Şehircilikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Cemil Candaş’ın da yakın akrabası olması.

Ertuğrul Candaş son 12 yıldır TOKİ’de uzman kadrosunda çalışıyordu.

18 Temmuz 2016’da makamında katledilen ve kent rantlarına karşı gelmesi, yasaları titizlikle kamu yararına uygulamasıyla tanınan Şişli Belediyesi İmar ve Şehircilikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Cemil Candaş

ERTUĞRUL CANDAŞ KİMDİR?

1968 yılında Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde doğdu. Lisans eğitimini Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde tamamlayarak harita mühendisi oldu.

Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü’nde Kamu Yönetimi alanında, Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi alanında iki ayrı Yüksek Lisans yaptı.

1990 yılında Kaman Belediyesi’nde başladığı kamu görevini 1993 yılında Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’na naklen atanarak 2007 yılına kadar sürdürdü.

2007 yılında Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na (TOKİ) uzman olarak naklen atandı. Yaklaşık 12 yıl boyunca bu kurumda çalıştı.

2005-2007 yılları arasında Kamu Yönetimi Uzmanları Derneği Başkanlığına seçildi. Bu dönemde, derneğin yayın organı olan Kamu Yönetimi Dünyası adlı dergiyi sahibi olarak çıkardı.

Ertuğrul Candaş 2012 – 2017 yılları arasında Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Başkanlığı yaptı. Candaş evli ve bir çocuk babasıdır.

Ertuğrul Candaş, 18 Temmuz 2016’da makamında katledilen ve kent rantlarına karşı gelmesi, yasaları titizlikle kamu yararına uygulamasıyla tanınan Şişli Belediyesi İmar ve Şehircilikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Cemil Candaş’ın da yakın akrabasıdır.

 

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!