MEB’e ‘Delphi’ uyarısı

featured

MEB’e ‘Delphi’ uyarısı

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 Yorum

  1. 30 Ocak 2021, 22:47

    delphi nin windows vcl üzerindeki hakimiyeti microsoftun c sharp ından ve java dan daha güçlüdür, ağzı olan konuşuyor, multi threading, object oriented vb gibi güçlü özellikleriyle hala diğerlerine kök söktürmektedir. bu böyle biline.

  2. 31 Ağustos 2020, 20:14

    Yazılımdan anlamayan 2000 satırın üstünde kod yazmamış her insanın saçma sapan yorumları…! Amacanız ne.? Delphi lisansından ücret alınmadı hibe edildi.! Kaldıki sizin özgür dediğiniz tüm yazılım tabanın temeli C Dir. Neyi niçin değil ne şekilde kullandığınız önemli.! Delphi bin veya C++ builder in alt yapsını kullanarak istediğiniz açık kaynak kodlu yazılımı geliştirmeniz için hiç bir engel yok.! İsterseniz GitHub a girin bakın en bariz örneği Jedi Didir.! Free Pascal veya Lazarus alternatif değil olamaz.! Kararlılık yapısı çok kötü bir alt yapıya sahiptir.Bilgi ve tecrübe edinmeden kötülemeyin Kaldıki Syntax ı öğrendikten sonra isteyen istediği dili kullanır.

  3. 25 Ocak 2020, 15:29

    Ne şans, daha geçen hafta bir arkadaşa tamamen serbest ve açık kaynak kodlu FreePascal Compiler (FPC) ve Lazarus uygulama ıkilisinin bir zamanların Borland Delphi’sinin bütün özelliklerini desteklediğini anlatıyordum, hayretler içinde kaldı “böyle birşey var da ben nasıl duymadım” diye hayıflandı, biraz araştırdı son birkaç yılda FPC+Lazarus’un popülerliğinin arttığını söyledi. Yine aynı arkadaş dün, MEB’in bir milyon kopya için lisans anlaşması yaptığını haber verdi, ben haberi “Zaytung’dan falan mı okuduğun, beleş alternatifi olan birşeye kim paraveriri” falan diyerek “mantık” çerçevesinde olayı sorguladım, bunun bir şaka olduğuna kanaat getirdik, gülüştük. Heyhaaat !…..
    30 yıldır meslekteyim, Delphi ve onun kardeşi C++Builder benim gördüğüm en iyi grafik kullanıcı arayüzü (GUI) geliştirme araçlarıydı. Fakat bir sıkıntıları vardı, Borland’a ait kapalı (propreity) ürünlerdi, sadece kapalı Microsoft ortamında çalışıyorlardı. MS ortamından MS araçlarıyla rekabet edemediler, Linux vs. açık ortamların kullanıcıları ise Borland’a o parayı ödemeye hazır değildi, en az 15 senedir Borland’a ne olduğundan haberim yoktu, atılmış satılmış en sonunda Embarcadero olmuş anlaşılan.
    Burada örnekleri verilen sosyal medya paylaşımları ağır cehalet örnekleri maalesef. Gençlerin eğitimine “native” programlama dili başlanması gayet doğru bir yaklaşım ve bunun için Pascal gibi bilim insanları tarafından (Nıklaıus Wirth) tasarlanmış öğrenmeye yönelik güzel bir dilin seçilmesi gayet mantıklı. Sadece bunu yaparken birilerini zengin etmeleri gerekmiyor.
    Bir sözüm de üniversitelerimizin bilgisayar bölümlerinin yönetimlerine ve onlarla dayanışması içinde olması gereken devlet kurumlarına : Mümkün olduğunca devlet içinde kapalı “propreity” yazılım ürünü kullanmayın, bu hem güvenlik için gerekli hem de ekonomi için. Kullandığınız kapalı bir yazılımın içine NSA’nın ne yerleştirdiğini asla bilemezsiniz, ödediğiniz lisans paraları da cabası, 2 gün sonra ürünler demode oluyor yenileri için bir daha lisans parası vs.. Üniversiteleri destekleyin, onlar da devletin ihtiyaçları çerçevesinde öğrencilerini angaje ederek açık kaynak kodlu projeleri desteklesinler. ( Örnek: Lazarus’un C/C++ desteği yok, birileri Lazarus’un açık kaynak koduna bu desteği ekleyebilir, hadi gençler, görelim sizi)

Giriş Yap

VeryansınTV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!