Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, Kobani davasında açıklanan kararlarla ilgili olarak paylaşım yaptı.
‘Kobani ‘olayları olarak bilinen 6-8 Ekim 2014’te meydana gelen ve 37 kişinin yaşamını yitirdiği olaylara ilişkin, aralarında eski HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ’ın da bulunduğu 18’i tutuklu 108 sanığın Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davanın karar duruşması dün görüldü.
X hesabından paylaşım yapan Uçum, şu ifadeleri kullandı:
“Türkiye’nin yargı erki bağımsız ve tarafsızdır. Hem içeride diğer erkler karşısında hukuk sistemimizin gerektirdiği şekilde hem de küresel emperyalizmin bütün odaklarına karşı ulusal duruşuyla. Milli yargımızla ne kadar gurur duysak azdır.”
Türkiye’nin yargı erki bağımsız ve tarafsızdır. Hem içeride diğer erkler karşısında hukuk sistemimizin gerektirdiği şekilde hem de küresel emperyalizmin bütün odaklarına karşı ulusal duruşuyla. Milli yargımızla ne kadar gurur duysak azdır.
— Mehmet Uçum (@mehmetucum) May 16, 2024