1. Haberler
  2. Manşet
  3. Meral Akşener’den Kılıçdaroğlu’na ‘hançer’ yanıtı

Meral Akşener’den Kılıçdaroğlu’na ‘hançer’ yanıtı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultay sırasındaki 'sırtımdaki hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım' sözlerine yanıt verdi. Akşener, "Bensem o, ben bugüne kadar hiç kimsenin arkasından hançer vurmadım, ya şurasına ya kalbine vururum! Arkadan işim yoktur" ifadelerini kullandı. Yerel seçimde ittifak tartışmalarına da işaret eden Akşener, "Bundan sonra kendimizden başka kimseye kefil olmayız. Siz isteseniz bile ben olmam" dedi.

featured

Kemal Kılıçdaroğlu CHP kurultayında yaptığı açıklamada, “İş cumhurbaşkanlığı adaylığının seçimine gelince masadan kalkmalar ve oturmalar bir araya geldi. Sırtımdaki hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım” demişti. Kılıçdaroğlu’nun sözlerine İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den yanıt geldi.

Akşener bugünkü grup toplantısında CHP kurultayına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. “Kral öldü ama 2023’e damga vuran o garip anlayış ve o anlayışın sahipleri aynen yerinde duruyor” diyen Akşener, “Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı çıktık diye bize demediklerini bırakmayanlar hafta sonu itibariyle yeni genel başkan Özgür Özel’in en büyük fanları oldu!” dedi.

Kılıçdaroğlu’na seslenen Akşener, “Gereğini yapmıyorsan ha bire hançerlenirsin, kendine bir şey istiyorsan ha bire hançerlenirsin, ölümüne bir şeyi isteyip çevreyi görmüyorsan elbette hançerlenirsin. O hançerlerin sahiplerini sonra karşında bulursun. Ben kimseyi hançerlemedim hançerlemem” ifadelerini kullandı.

Meral Akşener’in konuşmasından öne çıkan satırlar şöyle:

Sözlerimiz kimisine karın ağrısı yaptı birilerini fevkelade rahatsız etti bazıları da bizi kendine düşman gördü. Ne ilginçtir ki 2023 seçimlerinde Türkiye’yi değiştirmek için gösterdiğimiz çaba karşısında bizi oyunbozanlıkla suçlayanlar parti içi hesaplarını Türkiye’nin istikbalinin önüne koyanlar hafta sonu itibariyle birer değişim havarisi oluverdiler. Hem Saraçhane’de hem ayın 3’ünde hakkımda söylenmeyen kalmadı. Söyleyenlerin hepsi havari bugün. Allahım sen ne büyüksün, her şeyi yaşarken gösteriyorsun, valla ahirete hiçbir şey kalmıyor Türkiye’de.

‘BİZE DEMEDİKLERİNİ BIRAKMAYANLAR ÖZGÜR ÖZEL’İN EN BÜYÜK FANI OLDU’

“Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı çıktık diye bize demediklerini bırakmayanlar hafta sonu itibariyle yeni genel başkan Özgür Özel’in en büyük fanları oldu!

“Bakın utanmadan Sayın Kılıçdaroğlu’na en ağır hakaretleri ettiler. Niye aday oldun kaybettin diye hakaret ettiler. Hani size göre yüzde 60’la kazanıyordu, yav arkadaş göz önünde olan bir hikâye bu ya, inanamadım. Ve oturdum iki rekat şükür namazı kıldım. Kral öldü ama 2023’e damga vuran o garip anlayış ve o anlayışın sahipleri aynen yerinde duruyor. Nitekim tüm kurultay süreci boyunca bizlere bol miktarda hakaret edildi, her türlü erdemi solda her türlü ahlaksızlığı da sağda gören ateşli konuşmalar yapıldı. Hançer edebiyatları İyi Parti eleştirileri aralarda uçuştu. Bazen şaşırıyorum yıllar evvel de önemli bir kişi aranızda bazılarına da denmiş olabilir bana da denmişti, yahu ben bir kadınım bana neden bu söyleniyor diye, ceketimin astarı yok her tarafım hançer bıçak denmişti. Ben de ne yapabilirim diye kendi kendime düşünmüştüm. Rahmetli abime gittim, dedi ki yaşlı adamların sözlerine başka acındırmaya çalışırlar kendilerini. Rahmetli abicim böyle demişti ben de karışmamıştım. Şimdi Sayın Kılıçdaroğlu da hançerden bahsetti fakat hançer işi ortada kaldı. Bensem o, ben bugüne kadar hiç kimsenin arkasından hançer vurmadım, ya şurasına ya kalbine vururum! Arkadan işim yoktur.

‘BEN KİMSEYİ HANÇERLEMEDİM’

Benim sırtımda da hançer vardır demiyorum. Gereğini yapmıyorsan ha bire hançerlenirsin, kendine bir şey istiyorsan ha bire hançerlenirsin, ölümüne bir şeyi isteyip çevreyi görmüyorsan elbette hançerlenirsin. O hançerlerin sahiplerini sonra karşında bulursun. Ben kimseyi hançerlemedim hançerlemem. Ben olmadığıma göre hançer kimin? Benim sırtımda hançer mançer yok. Bu hançer edebiyatı çok ilginçti. Kimse üzerine almadı, benim üzerime kaldı, görüşeceğiz.

 

‘İTTİFAK’A KAPIYI KAPATTI MI?

Herkeslere selamlar gitti biz hariç. Zaten sadece o yan yana gelmenin bundan sonra pek bir zor olduğunun işaretidir.

Bizim için değişen hiçbir şey yok. Bundan sonra kendimizden başka kimseye kefil olmayız. Siz isteseniz bile ben olmam.

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. bkz. en basitinden Ali Turksen vakasi.

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!