Merkel’den Türkiye açıklaması

featured

Almanya Başbakanı Angela Merkel, ”Türkiye ile AB anlaşmasını görüşmek istiyoruz” açıklaması yaptı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi’nde, ikinci günün sonunda düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Türkiye konusunda yapıcı diyaloğa sahip olmanın önemine dikkati çeken Merkel, “Türkiye ile pozitif bir gündem istiyoruz. Son zamanlarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çok sık görüştüm. İlişkilerde, pozitif bir gündem iki tarafın da çıkarına. Aralık ayında vize serbestisi konusu görüşülecek.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin, AB’nin komşusu ve NATO üyesi olduğuna işaret eden Merkel, vize serbestisi konusunun aralık ayına kadar sağlam bir şekilde çalışılması gerektiğinin altını çizdi.

‘ÖNCELİKLİ GEREKEN BİR ATEŞKES’ 

Merkel, Türkiye ile AB arasındaki göç mutabakatının yeni bir aşamaya getirilmesi, Gümrük Birliği anlaşmasının geliştirilmesi ile ekonomik iş birliği konularını da Türkiye ile görüşmek istediklerini aktardı. Alman Başbakan, Belarus’a yaptırım konusundaki blokajın kaldırılmasının önemli bir sinyal olduğunu belirtti.

Merkel, zirvede Dağlık Karabağ konusunu da ele aldıklarını anlatarak, barışçıl bir çözüm için öncelikli gerekenin bir ateşkes olduğunu kaydetti.

Merkel’den Türkiye açıklaması

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

7 Yorum

  1. 3 Ekim 2020, 09:08

    Daha üyelik anlaşmasının mürekkebi kurumdan iktidara geldiğinde Türkiye’nin AB üyeliğini kabul etmediğini ve Sarkozy palyaçosuyla beraber 1001 dereden su getirip en sonunda ”Privilegierte Partnerschaft-Ayrıcalıklı ortaklık” önerisiyle baltalayan ,her seferinde verdiği sözü tutmadığı halde, bunu ona sürekli hatırlatan Erdoğan’ı devirmek için ayrıca 1001 ayak oyununda başroldeydi ,sonunda Yunanistan ve Rum kesiminin siyasi olarak zayıflamasıyla ortaya çıkmak zorunda kalmıştı, (Ülkemiz üyeliğinin Nüfusa oranla AB nin tüm kurum kuruluş ve mekanizmaları ve komisyonlarında en güçlü sayıya erişecek olması ama özellikle Müslüman bir Ülke olmamız en büyük engel ve bu konuda bu gücü paylaşmak istemeyenler çoğunlukta,bu sebeple AB ye üyelik sadece ham bir hayal) ve hala sözde üyelik ile aldatma çalışması bizler için utanç meselesi yada onların başarı belgesi,50 sene kapısında bekletmek de bir başarı aynı oyunu Kıbrısta 30 sene federasyon hayaliyle oynadılar, 40 seneden fazla Pkk ile meşgul ettiler ,yani adamlar bir yerde başarılı ve biz hala bunları yiyoruz, bu saatten sonra, yiyenlere de kesinlikle AFFIMIZ olmamalı ,her şey bir yere kadar

  2. Vize serbestisi=sırtı sıvazlama

  3. 2 Ekim 2020, 18:24

    Ama biz istemiyoruz.

  4. Merkel senin paranla macron yunana silah satiyor.2060’a kadar yunanin sana borcu var.Aklina basina al.

  5. Hep görüşme var, söz var, poh poh var, hatta anlaşma bile var ama hiç Türkiye’nin lehine somut bir gelişme. Ya bu adamlar ülke kullanmada çok mahir ya da biz çok safız ya da her ikisi birden.

  6. Ruslarin yoldas öpücügü cok meshurdur……… Bizdede bükümedigin bilegin elini öpmek cok meshurdur…

  7. 2 Ekim 2020, 12:46

    Aman yapma, bizi birlik denen bitik-liğin içine sokup önümüzü kesme! bu bizim ve dolayısıyla Türk milletinin sonu olur. Memleketime siz ve sevenlerinizin yokluğunda huzur geldi, şu işsizlik ve milli ekonomi modelini bir oturtalım dünyanın en iyi ülkesi olacağımıza adım kadar eminim.

Giriş Yap

VeryansınTV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!