1. Haberler
  2. Gündem
  3. Meteoroloji alarm verdi: Eyyam-ı bahur geri dönüyor… Bazı illerde termometreler 45 dereceyi görecek!

Meteoroloji alarm verdi: Eyyam-ı bahur geri dönüyor… Bazı illerde termometreler 45 dereceyi görecek!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) raporuna göre; Türkiye genelinde aşırı sıcak hava hakim olacak. Özellikle Ege, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sıcaklıkların 44-45 dereceye kadar çıkması bekleniyor.

featured

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 9 Ağustos hava durumu raporunu yayımladı.

Buna göre; yurdun kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Artvin çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle kuzey, güney kesimlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

EYYAM-I BAHUR SICAKLARI GERİ DÖNÜYOR

Türkiye’nin, temmuz ortasında yaşanan rekor sıcaklıkların ardından yeni bir “Eyyam-ı Bahur” dalgasıyla karşı karşıya olduğu belirtildi.

Meteoroloji uzmanları, Afrika üzerinden gelen sıcak hava sisteminin hafta sonu itibarıyla etkisini göstereceğini ve 20 Ağustos’a kadar süreceğini bildirdi.

Tahminlere göre, özellikle güney illerinde sıcaklıklar mevsim normallerinin oldukça üzerine çıkacak. Adana’da hava sıcaklığının cumartesi günü 46 dereceye ulaşabileceği, nemle birlikte hissedilen sıcaklığın 50-55 dereceye kadar çıkabileceği öngörülüyor.

Meteoroloji uzmanları, günün en sıcak saatlerinde (11.00–17.00) dışarı çıkılmaması ve bol sıvı tüketilmesi konusunda uyarıda bulundu.

SICAKLIKLAR 45 DERECEYE ÇIKACAK

Meteorolojik verilere göre, Adana’da 1929 yılının ağustos ayında ölçülen 45,7 derecelik rekor sıcaklığın bu hafta sonu kırılma ihtimali bulunuyor. Ege Bölgesi’nde de Aydın’da 43°C, Denizli’de 42°C, Manisa’da 41°C’ye ulaşması bekleniyor. Akdeniz’de Antalya 41°C, Güneydoğu’da Şırnak ve Cizre’de ise 45°C’nin üzerinde sıcaklıklar tahmin ediliyor.

Marmara ve İç Anadolu’da sıcaklıklar 33-35°C bandında seyrederken, Karadeniz’de yalnızca Doğu Karadeniz’in bazı illerinde yerel sağanaklar görülebilecek.

Meteorolojik verilere göre Eyyam-ı Bahur sıcaklıkları etkisini 20 Ağustos’a kadar sürdürecek. Hafta içindeyse sıcaklıkların 38-39 derece bandında seyredeceği öngörülüyor.

İşte il il hava durumu tahminleri…

MARMARA

Parçalı ve az bulutlu, doğusunun yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın, bölgenin güneybatısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

BALIKESİR °C34°C

Parçalı ve çok bulutlu

EDİRNE °C35°C

Parçalı ve az bulutlu

İSTANBUL °C30°C

Parçalı ve az bulutlu

KIRKLARELİ °C32°C

Parçalı ve az bulutlu

EGE

Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın, Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

AFYONKARAHİSAR °C32°C

Parçalı ve az bulutlu

DENİZLİ °C40°C

Parçalı ve az bulutlu

İZMİR °C38°C

Az bulutlu ve açık

MUĞLA °C40°C

Az bulutlu ve açık

AKDENİZ

Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA °C46°C

Parçalı ve az bulutlu

ANTALYA °C39°C

Az bulutlu ve açık

HATAY °C43°C

Az bulutlu ve açık

ISPARTA °C35°C

Parçalı ve az bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA °C33°C

Parçalı ve az bulutlu

ÇANKIRI °C36°C

Parçalı ve az bulutlu

ESKİŞEHİR °C34°C

Parçalı ve az bulutlu

KONYA °C33°C

Parçalı ve az bulutlu

BATI KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU °C32°C

Parçalı ve az bulutlu

DÜZCE °C32°C

Parçalı ve az bulutlu

SİNOP °C35°C

Parçalı ve az bulutlu

ZONGULDAK °C28°C

Parçalı ve az bulutlu

ORTA VE DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kıyı kesimleri ile Artvin çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AMASYA °C34°C

Parçalı ve çok bulutlu

ARTVİN °C27°C

Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

SAMSUN °C32°C

Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde doğu kesimleri ile gece saatlerinde il geneli yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

TRABZON °C28°C

Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, kuzeydoğusunun yer yer çok bulutlu Erzurum, Kars, Ardahan ve Ağrı çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ERZURUM °C29°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KARS °C29°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MALATYA °C38°C

Parçalı ve az bulutlu

VAN °C29°C

Parçalı ve az bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR °C43°C

Az bulutlu ve açık

GAZİANTEP °C41°C

Az bulutlu ve açık

MARDİN °C39°C

Az bulutlu ve açık

SİİRT °C41°C

Az bulutlu ve açık

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!