1. Haberler
  2. Gündem
  3. MHP’li İzzet Ulvi Yönter hakkında dikkat çeken ‘Serdar Sertçelik’ iddiası

MHP’li İzzet Ulvi Yönter hakkında dikkat çeken ‘Serdar Sertçelik’ iddiası

MHP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ettiğini duyuran MHP'li İzzet Ulvi Yönter dikkat çeken iddialar gündeme geldi. İddiaya göre; halen tutuklu bulunan Serdar Sertçelik’e ait olduğu öne sürülen cep telefonunda yapılan incelemede elde edilen mesajlarda MHP’li Yönter’in adının da geçtiği görüldü.

featured

T24 yazarı Tolga Şardan, MHP’li İzzet Ulvi Yönter’in istifasıyla ilgili dikkat çeken iddialarda bulundu.

Şardan’ın aktardığına göre, Yönter’in istifası sonrası en çok konuşulan; Ankara’nın yeraltı dünyasının önde gelen isimlerinden Ayhan Bora Kaplan’ın merkezinde yer aldığı olaylar zincirinde adının geçtiği iddiası.

Şardan, yazısında, “Halen tutuklu bulunan Serdar Sertçelik’e ait olduğu öne sürülen cep telefonunda yapılan incelemede elde edilen mesajlarda MHP’li Yönter’in de adı geçtiği görüldü” iddiasını paylaştı.

Tolga Şardan’ın yazısından ilgili bölüm şöyle:

“Geride kalan haftanın dikkat çeken diğer konusu MHP’li İzzet Ulvi Yönter’in partisinin genel başkan yardımcılığından istifa etmesiydi.

İstifanın ardından MHP cenahında epey hareketli saatler yaşandı. Heyecan, önümüzdeki günlerde devam edecek gibi görünüyor. Partide suların kolay kolay durulmayacağı görüşü hâkim.

Yaşananlar içinde en merak edilen konuların başında Yönter’in parti yönetimindeki görevinden neden istifa ettiği geliyor.

Farklı değerlendirmeler var kuşkusuz.

Ancak en bilineni Ankara’nın yeraltı dünyasının önde gelen isimlerinden Ayhan Bora Kaplan’ın merkezinde yer aldığı olaylar zincirinde adının geçtiği iddiası.

Bu iddia, geçen hafta Büyüteç’te de gündeme geldi. Halen tutuklu bulunan Serdar Sertçelik’e ait olduğu öne sürülen cep telefonunda yapılan incelemede elde edilen mesajlarda MHP’li Yönter’in de adı geçtiği görüldü.

Yaşanan gelişmeler sonrasında gündeme gelen iddiaya göre; soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yönetimi, dosyayı tamamladı. Yine kulislerde konuşulan iddialara göre, Yönter hakkında fezleke hazırlanarak TBMM’ye gönderilmesi yönünde çalışma yapıldı. Aynı dosyada Yönter’le birlikte MHP’li Necmi Yıldırım’ın da isminin geçtiği öne sürülüyor.

Bu iddiaları sormak için Büyüteç’i kaleme almadan önce Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Karaköse’yle telefonla görüşme girişiminde bulundum. Büyüteç’in yayına gireceği ana kadar başsavcılıktan görüşme talebine karşı herhangi bir yanıt gelmedi.

Belki doğrudan kamuoyuna bir açıklama yapılırsa Yönter’le ilgili süreç ve iddialar daha net anlaşılabilir.”

Veryansın Tv Genel Yayın Yönetmeni Erdem Atay da dün Veryansın Tv Youtube kanalında yayınlanan programında İzzet Ulvi Yönter’in istifa sürecini değerlendirmişti. Atay, MHP içindeki kavgaya ve Yönter’in Ayhan Bora Kaplan ile ilişkisine, ayrıca Sinan Ateş cinayeti ile ilgili olası bir operasyon sürecine dikkat çekmişti.

NE OLMUŞTU?

İzzet Ulvi Yönter, cuma akşamı yaptığı sert sosyal medya paylaşımlarının ardından görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Yönter, istifasını “Gördüğüm lüzum üzerine MHP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ediyorum” sözleriyle açıklarken, öncesinde yaptığı paylaşımlar Ankara siyasetinde büyük yankı uyandırdı.

‘AJAN’ VE ‘HESAPLAŞACAĞIZ’ MESAJLARI

Yönter’in istifa öncesi yaptığı paylaşımlarda, parti içinde bir ismi hedef aldığı öne sürüldü.
“Partiye sızan ajan”, “hesaplaşacağız”, “dümenci alçak” gibi ifadelerin yer aldığı mesajların, MHP Genel Başkan Başdanışmanı Eyüp Yıldız’a yönelik olduğu iddia edildi.

İlişkili Haber
thumbnail

MHP’de ‘ajan’ depremi: İzzet Ulvi Yönter istifa etti, Sedat Peker paylaşımları dikkat çekti!

Haberi görüntüle

Yönter’in çıkışı parti içinde krizi tetiklerken, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın bu paylaşımları kısa süreliğine destekleyip ardından silmesi dikkat çekti.

İlişkili Haber
thumbnail

MHP’li Semih Yalçın’dan ‘İzzet Ulvi Yönter’ adımı

Haberi görüntüle

BAHÇELİ: ‘KENDİ İSTEĞİYLE AYRILDI’

MHP lideri Devlet Bahçeli ise tartışmaların ardından yaptığı açıklamada, Yönter’in akademik çalışmalarına ağırlık vermek için görevinden ayrıldığını savundu. Bahçeli, şunları söylemişti:

“Genel Başkan Yardımcımız Sayın İzzet Ulvi Yönter görevlerinden ayrılmıştır. Kendisinin partimize önemli katkıları olmuştur fakat Sayın İzzet bey akademik kariyer çalışmalarına ağırlık vermek için bir müsaade istemişlerdir. İstifa herhangi bir küskünlüğe yönelik değildir. Farklı partilerde görülen olaylara benzer bir yapı değildir. Kendisine akademik kariyerinde başarılar diliyorum. Kısa bir süre içerisinde de Genel Başkan Yardımcısı olarak değerli bir kardeşimiz sorumluluğunu üstlenecektir. MHP’de kırılma, kırgınlık, öfke, intikam gibi kavramlar bize göre çok yabancıdır. Onun için her şeyin hayırlısını düşünmek lazımdır, öyle olacağı inancındayım.”

İlişkili Haber
thumbnail

Bahçeli’den İzzet Ulvi Yönter’in istifasına ilişkin ilk yorum

Haberi görüntüle

YERİNE GETİRİLEN İSİM

MHP lideri Devlet Bahçeli, boşalan Genel Başkan Yardımcılığı koltuğuna, daha önce Genel Başkan Başdanışmanı olarak görev yapan Özgür Bayraktar’ı getirmişti.

İlişkili Haber
thumbnail

MHP’de İzzet Ulvi Yönter’in yerine getirilen isim belli oldu

Haberi görüntüle

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!