Milli pentatlet İlke Özyüksel, Laser Run’da (atış ve koşu) 11.20.29’luk derecesiyle kendisine ait dünya rekorunu geliştirdi.
Türkiye Modern Pentatlon Federasyonunun internet sitesinde yapılan açıklamaya göre Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de gerçekleştirilen Modern Pentatlon Salon Şampiyonası’nın kadınlar kategorisinde yarışan İlke Özyüksel; yüzme, eskrim, binicilik, koşu ve atış yarışlarında 1400 puan toplayarak ikinci oldu. Laser Run’da (atış ve koşu) önemli bir başarıya imza atan milli sporcu, 11.20.29’luk derecesiyle kendisine ait dünya rekorunu geliştirdi.
İşte İlke’nin 15’inci sırada başladığı ve dünya rekoru kırarak mucizeyi gerçekleştirdiği anlar… Ve tabi Macar spikerin şaşkınlığı… pic.twitter.com/7MsFnUHYmE
— Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu (@tmpfederasyonu) March 1, 2021
Sesim Alpuğan ise 1253 puan topladı ve şampiyonayı 31’inci sırada tamamladı.

Macaristan Modern Pentatlon Salon Şampiyonası, yarın gerçekleştirilecek erkekler finali ile tamamlanacak. Yüzme, eskrim, binicilik, koşu ve atış sıralamasıyla yapılacak erkekler finalinde Buğra Ünal, Türkiye’yi temsil edecek.
TEBRİK EDERİM KARDEŞİM. BAŞARILARININ DEVAMINI DİLERİM. GENÇ NESİL FUTBOLDAN DA BAŞKA DALLARIN OLDUĞUNU BİZE HATIRLATIYOR.