Milli Savunma Bakanlığı (MSB), yapımına 9 Ekim 1944’te başlanan ve 1 Eylül 1953’te dört ana bölümün inşası tamamlanan Anıtkabir’den tarihi fotoğrafları paylaştı.
MSB’nin Twitter hesabından Anıtkabir’in yapım aşamasında çekilen fotoğraflarla yapılan paylaşımda, “Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.” ifadesi yer aldı.














Ne olacak !!!Türk Milletine, soykırım uygulama hakkını kendinde gören Irkçı Batı’nın “barbar” propagandasına karşı çık, siyasi ırkçılık olarak dayatılan Greko-Roma Tez’ine karşı, unutulan Türk Tarih Tez’ini tekrardan dünyaya hatırlat, okullarda okut. Öldükten sonra ise hatırlattığın tez rafa kaldırılsın, Greko-Roma tezine geçilsin. Bununla da kalınmasın ebedi istirahatgahı , Greko-Roma Tez anlayışına bağlı kalınarak, Antik Yunan mimarisiyle yapılsın.
Bu mimarı yapısı hayatını Türk Milletine ve Türk Tarih Tezi çalışmalarına adamış, devlet anlayışını Türk geleneklerinden almış olan Mustafa Kemal Atatürk’e, dolaylı olarak ta Türk halkına yapılmış en büyük hakaret ve aşağılamadır. Ve ben bu aşağılamayı, hakareti ASLA VE ASLA unutmayacağım !!!
Ne çorbası bu? Şair ne demek istiyor?
Hitit aslanı görünce antik yunan mı sandın? Hem Antik Yunan dediğin de bu topraklar içerisinde.
N’ olcaktı? Cumbalı ev mimarisi mi? Sana ait olan ne? Senin kültürün ne?
Şair şunu demek istiyor: Parthenon tapınağının altında Hitit aslanı görünce mimariyi Türk mimarisi mi sandın ? Antik Yunan da bu topraklar içerisinde ama Biz Yunan mıyız ? O Zaman senin bu mantığınla da Abraham Lincoln’da Anadolu’lu olsun. “Anadolu 7000 yıllık Türk beşiğidir” sözünü söyleyen Atatürk’ün ebedi istirahatgahının Antik Yunan mimarisi ile olması size dokunmuyorsa, sen kendi kültüründen şüphe et. Belki Prof. Dr. Oktay Aslanapa’nın sözü konuya daha net açıklık getirir, ” Amerika’da mimari bir gelenek olmadığından onların Yunan Fikrinden ilham alması pek tabiidir. Fakat bin yıldan fazla bir zamandan beri eşsiz mezar anıtları yaratmış olan bir milletin bunları bir tarafa bırakarak Türk mimarisi ile hiç ilgisi olmayan bir eseri örnek alması yaratıcılık ruhuyla bağdaşmaz…”
@bedevi. Demek istemiş ki:
soyu belli olmayanlar millet sevgisini,
cahil olanlar alimi,
vatansız olanlar vatan sevgisini, vatandaş olma bilincini ve vatanı olanların savunmasını
ANLAYAMAZLAR.
“Şu tepeye bana küçük ve güzel bir mezar yapılabilir, dört yanı ve üstü kapalı olmasın, esen rüzgârlar bana yurdumun her yanından haber getirir gibi kabrimin üzerinde dolaşsın, kapısına Gençliğe Hitabe yazılsın, o tepenin olduğu yer yol uğrağıdır, her geçen, her zaman dua okusun. Mamafih bütün bunlar benim fikrim. Türk milleti elbet bana münasip göreceği şekilde bir yer yapar”
.
Dört tarafı ve üstü kapalı helenistik tarzda bir anıt mezar yaptık. Hangi isteği yapıldı ki Paşa’nın zaten? Atının üzerinde yıldırım gibi bütün coğrafyamızı dolaşmış cenk etmiş adamı, “Egemenlik ve bağımsızlık benim karakterimdir.” diyen adamı, dört tarafı ve üzeri kapalı bir kabre hapsetmek, vefat eder etmez Türk Tarih Tezi’ni terk eden, Fulbright Anlaşmasını imzalayan, uçak fabrikalarını kapatan, “cehennem olup gidin” diyerek kapattırdığı Mason localarını geri açan, Paşa’nın etrafını parazit gibi sarmış kişilerin yapabileceği bir şey tam olarak.
.
Bu arada @bedevi kültürün ne sana ait olan ne demişsin. Git bak bakalım Semerkant’a bana ait olan neymiş çöl faresi seni.