Yalvaç ilçesinde bulunun Kuran kurslarının 70 bin liralık elektrik borcu birikti. 10 bin liralık kısmı Diyanet tarafından karşılandı. İlçe Müftüsü Ömer Can, kalan borç nedeniyle bayram namazında vatandaşlara müracaat etti. 60 bin TL için cemaatle konuşan Can’ın kursun elektrik parasını ödeyenlere ‘cenneti vadettiği’ söylendi.
‘ALNIM AK BAŞIM DİK”
Halk TV’nin haberine göre, konuşmaların tepki çekmesi üzerine açıklama yapan Can şunları söyledi:
“Kimseye cennetten yer vadetmek gibi bir dengesizliğe düşmedim, düşmem. Sadece cemaate böyle hayırların vesile olacağı durumları anlattım. Bundan sonra da anlatmaya devam edeceğim. Kimin ne hesabı var bilemem. Alnım ak başım dik. Bu yalanı ortaya atanları bu yalana alet olanları Allah’a havale ediyorum”
MUHTAR, AKP’Lİ VEKİLE ANLATTI
Kızılca Mahallesi Muhtarı Soner Günay da o cemaatin içerisindeydi. “Bu sözleri hepimiz duyduk” diyen Günay, AKP Isparta Milletvekili Recep Özel’in ilçeyi ziyaretinde olanları anlattı.
Günay, Özel’e anlattıkları için şunları dedi, “Bu konuyu ben dillendirdim. Müftü Bey’in uyarılmasını istedik. Konuşmanın yanlış olduğunu, farklı yerlere gidebileceğini, inanan insanların olabileceğini söyledim. Uyarı yapılmasını istedik” dedi.
Aman hocam sakın ha… Papanın cennetden yer satması Luther’in cehennemi satınalmasıyla sonuçlanmış Katolik/Protestan çatışmalarında oluk oluk kan almıştı biliyorsunuz..
Allah’a iftira atıyorsunuz. Sen git aynı lafı Urfa’da, Mardin’de söyle. Kaçak elektrikçi
Camide namaz kılarken pek cok kisi rahatsiz oldu. Dogrudan böyle dedi hic bir yanlis anlasilma yok. Bayram sabahi yeterince sövdük diyebiliriz.