Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, resmen CHP’ye katıldı. İnce, CHP’nin TBMM’deki grup toplantısına Genel Başkan Özgür Özel ile birlikte geldi.
ÖZEL: ONUN ROZETİ DOĞDUĞUNDAN BERİ ALNINDA
Özel, grup toplantısında yapacağı konuşmaya başlamadan önce Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’yi kürsüye çağırdı.
Özel, İnce’yi davet ederken şu ifadeleri kullandı:
“İşte böyle bir günde bir yol arkadaşımızı baba evine doğmuş büyümüş, Gençlik Kolları üyeliğinden Cumhurbaşkanı adaylığına kadar pek çok görevi üstlenmiş olan bir yol arkadaşımızı, bir Cumhuriyet Halk Partiliyi geçen hafta ziyaret ettim. Kendisini baba evimize davet ettim.
Kendisi partisinin, Memleket Partisi’nin değerli yöneticileriyle bir araya geldi. Öyle Memleket Partisi’nin yok efendim borçları varmış yok bilmem neymiş. Hiçbirinin olmadığını biliyoruz, gördük. Böyle bir dönemde birleşe birleşe kazanmanın, bir arada durmanın, omuz omuza olmanın gereğine inandığı için partisini en yaşlı üyeye emanet etti.
Önümüzdeki günlerde kurultayları toplanacak. Memleket Partisi pozitif bir gündemle kendisini feshedecek. Sonra da biz tüm Memleket Partilileri Baba evine bekleyeceğiz. Ama bugün ilk adımı hep Cumhuriyet Halk Partili olmuş Muharrem İnce’yi ilk adımı atmak üzere buraya davet ediyorum. Buyurun Sayın Genel Başkanım.”
İnce’ye rozet takmayan Özel, “Şimdi normalde Muharrem İnce’ye rozet takmam lazım ama dedim ki ben Muharrem İnce’ye rozet takamam. Çünkü onun rozeti alnına takılı zaten doğduğundan beri” dedi.
Özel, İnce’nin CHP’ye döndüğünü duyurup “Baba ocağına hoş geldin, diyoruz” ifadelerini kullandı.
İNCE: BEN BURAYA KİBİRLE GELMEDİM
Muharrem İnce ise yıllar sonra CHP’de yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Bak şu insanların güzelliğine. Kaşı destan, gözü destan, elleri kan içinde. Kör olasın demiyorum. Kör olmadan gör beni. Ekilir ekin geliriz. Ezilir un geliriz. Bir gider bin geliriz. Beni vurmak kurtuluş mu? Hor baktık mı karıncaya? Kırdık mı kanadını serçenin? Vurduk mu yavrulusunu Karaca’nın? Ya nasıl kıyarız biz cana? Sen olmasan öldürmek ne? Zindanlarda çürümek ne? Korka korka yaşamak ne diyeceğiz hep birlikte?
Ben bugün buraya bir kibirle gelmedim. Ben bugün buraya bir pişmanlıkla da gelmedim. Ben bugün buraya kişisel bir hesapla da gelmedim. Ben bugün buraya Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in samimi, içten bir davetiyle geldim. Ayrılıklar bazen kırgınlıktan olur. Bazen de umudu başka yollarla aramakla olur. Benim bugün buraya gelişim bir geri dönüş değildir. Benim bugün buraya gelişim bir kucaklaşmadır, bir sarılmadır, bir hasret gidermedir.”
NE OLMUŞTU?
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 18 Haziran’da Memleket Partisi’ni ziyaret ederek Genel Başkan Muharrem İnce ile görüşmüştü.
1 saat süren görüşmenin ardından ortak basın toplantısında konuşan Özel, “Sayın Muharrem İnce’yi ve Memleket Partisindeki arkadaşlarımızı baba evine davet noktasında bir iki cümle de kurdum. Bundan sonraki aşama kendi takdirleri olacak” demişti.
“Bu zorlu süreçte, kişisel hırslarımızı değil ortak hayallerimizi düşünmek zorundayız; dargınlıkları bir kenara bırakıp, birliktelikleri, ortak iyiyi öne çıkarmalıyız” diyen Muharrem İnce de partisinin ilgili kurumlarıyla görüşerek Özel’i ziyaret edeceğini belirtmişti.
Veryansın Tv’den Burakhan Başaran dün yayınlanan özel haberinde, İnce’nin CHP’ye katılma kararı aldığını duyurmuştu.
İnce, bugün yaptığı açıklamada, dönüş kararını tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun mektubuyla duyurdu. İnce, İmamoğlu’nun mektubunu sosyal medya hesabından ‘Birleşe birleşe kazanacağız’ notuyla paylaştı.