Muharrem İnce’den ‘Cumhurbaşkanlığı adaylığı’ açıklaması

featured

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin, ‘Bizim seçimlere bakış açımız; bu iktidardan kurtulmak, bu iktidarı yenmek. Bu kiminle oluyorsa o aday olmalı. ‘Şu kişiler aday olmalı’, ‘Bu kişiler aday olmamalı’ gibi bir söylemi doğru bulmuyorum. İnsanların gönlüne giren kimse, en çok oyu kim alıyorsa o aday olmalıdır’ dedi.

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere eşi Ülkü İnce ile birlikte Ankara’nın Beypazarı ilçesine geldi. İlçede esnaf ziyaretinde bulunan İnce, vatandaşların sorunlarını dinledi. Ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Muharrem İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı televizyon programında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin, ‘Siz eğer belediye başkanı olarak seçilmişseniz, bazı sözler vermişseniz o sözleri yerine getireceksiniz’ sözlerinin hatırlatılması üzerine, “Ben ancak Memleket Partisi adına konuşabilirim. Bizim seçimlere bakış açımız; bu iktidardan kurtulmak, bu iktidarı yenmek. Bu kiminle oluyorsa o aday olmalı. ‘Şu kişiler aday olmalı’, ‘bu kişiler aday olmamalı’ gibi bir söylemi doğru bulmuyorum. Bizim partimizde adaylar şöyle belirlenecek. Ben genel başkan olarak aday adayıyım ama 81 ilde bütün üyelerimizin önüne sandığı koyacağız. Ben aday adayı olarak sandığa gireceğim ama başka bir arkadaşım da sandığa girip aday adayı ya da aday olabilir. Önemli olan seçimi kazanmak olmalıdır. Yani ‘Sen aday olabilirsin’, ‘Sen aday olamazsın’ gibi bir değerlendirmeyi doğru bulmuyorum. En yüksek oy kiminle alınacaksa o kişi aday olmalıdır. Bir siyasi partinin böyle değerlendirmesi gerektiğini düşünüyorum. Sayın Kılıçdaroğlu’nun kendi takdiridir ama benim görüşüm bu şekildedir. Yani insanların gönlüne giren kimse, en çok oyu kim alıyorsa o aday olmalıdır” dedi.

‘BU KADARINI BEN BİLE TAHMİN EDEMEDİM’

Muharrem İnce, ayrıca ekonominin iyi yönetilmediğini söyleyerek, “Bundan 3 yıl önce ‘Erdoğan bir daha seçilirse dolar 8-10 lira olur’ demiştim. Özür diliyorum milletimizden; bu kadarını ben bile tahmin edemedim. O kadar kötü yönetti ki 10 lirayı da geçti. Onun için tahminlerimi tam tutturamamışım. Böyle giderse dolar 20 lira olur. Kötü yönetiyor. Tek adam mantığıyla bu işler yürümez. Kısa vadede yapılması gerekenleri söyledim. Uzun vadede hukuk devleti olmadan, Türkiye’nin yargısı adalet dağıtmadan Türkiye’nin ekonomisi düzelmez, dövizi düşmez” diye konuştu.

İnce, erken seçim tartışmalarıyla ilgili de, “Seçim kapıda. Haberler okuyorum, ‘Konya’da un bitti’ diye. Konya’da un bittiyse Erdoğan’ın da kredisi bitmiş demektir” ifadelerini kullandı.

Muharrem İnce’den ‘Cumhurbaşkanlığı adaylığı’ açıklaması

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 21 Kasım 2021, 23:08

    Muharrem İnce ve Kemal Kılıçdaroğlu beylere tamâmen katılıyorum. Darbecilik bir kara leke olarak geçmişimizde kalmıştır. Darbecilik tekrar hortlayamaz çünki AB, ABD olsun, kim olursa olsun bilsinlerki darbe teşebbüsüne kalkışırlarsa millet tankları durdurmak şuuruna ve demokrasi sevgisine kavuşmuştur. Gelde sıkıyorsa 80 milyon insanı tanklarının altında ezmeyi dene, senide tanklarınıda kaldırıp atarız. İktidar olmak isteyenler kesinlikle bilsinler, halkın gönlünden geçen yol iktidârın tek yoludur, bu yolun kestirmesi bundan böyle kapanmıştır.

  2. Doğru bir görüş açışı olmakla beraber kendileri ve Kemal Kılıçdaroğlu kesinlikle aday olmamalıdır. Kılıçdaroğlu ve ekibi hemen CHP’ den hemen istifa etmelidir.
    Bunca yıl hep birlikte neden adalet yok edilirken seyrettiler? Çocuk tecavüzlerini engellemek, kadın cinayetlerini durdurmak, vb. Tarımı desteklemek için Ata tohumunu yasaklayan kanunu kaldırmak, vb.için ne yaptılar? Çözüm ürettilerse de neden haberimiz olmadı. Yıllardır neden var güçleriyle çalışmadılar? Üstelik Atatürtürk’ün devrimleri gibi uygulanmış ve başarılı olmuş örnekler varken…
    Pazarda çarşıda dolaşıp, oyun oynayarak verecekleri hiçbir şey olamaz.
    Hala sadece konuşuyorlar. Herkesin tıpış tıpış kendilerine oy vereceğini zannediyorlar. Bence muhalefet yaptığını zanneden bu saygıdeğerler hep birlikte gitmelidir. Gerçek Atatürkçülerin önünden çekilerek, Ülkemize en büyük iyiliği yapmış olurlar. diye düşünüyorum.

Giriş Yap

VeryansınTV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!