CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce arasında beklenen görüşme bugün gerçekleşti. Muharrem İnce, saat 10.00’da CHP Genel Merkezi’ne geldi. İnce’yi kapıda CHP Sözcüsü Deniz Yücel karşıladı. İnce daha sonra Özgür Özel ile basına kapalı görüşme yapmak için Genel Merkez’e geçti.

GÖRÜŞME SONRASI ORTAK AÇIKLAMA
İki lider, görüşmenin ardından ortak basın açıklaması yaptı. İlk olarak söz alan Özgür Özel, “Bugün Memleket Partisi’nin saygıdeğer Genel Başkanı sayın Muharrem İnce ve heyetini kabul ettik. Kendileri partimize hayırlı olsun ziyaretine geldiler. Kendilerine nazik ziyaretleri için teşekkür ediyorum” dedi.
‘FİKİR BİRLİĞİNE VARDIK’
“Görüşmede memleket meselelerini, halkın meselelerini konuştuk. Süreç içinde diyalog ve temas halinde olma konusunda fikir birliğine vardık” diyen Özel, sözlerine şöyle devam etti:
“Tabii biz görüşmemizi yaparken, sürekli bugün CHP’nin açıklayacağı belediye başkan adaylarından bahsedildiğini takip ettik. Arkadaşlar, dün Anayasa Mahkemesi’nin kararını hiçe sayan, dolayısıyla Anayasa’yı askıya alma anlamına gelen bir darbe gişiriminin son perdesi oynandı. Bu şartlar altında bugün yapılacak MKY toplantımızın ve ardından yapılacak PM toplantımızın özel gündemle toplanacağını duyurmuştum. Bugün bizden bir belediye başkan adayı ve yerel seçimlere ilişkin hiçbir şey duymayacaksınız. MYK’nın ve PM’nin olağanüstü gündemi içinde bulunduğumuz Anayasa’ya karşı darbe girişimidir.”

MUHARREM İNCE: CHP AMİRAL GEMİSİDİR
Muharrem İnce ise “Memleket Partisi olarak yeni seçilen Genel Başkan sayın Özgür Özel’e hayırlı olsun, başarı dileklerimizi iletmek için ziyaret ettik. Memlekette yargı iktidarın sopası olmuş durumda. Yargının düzgün işlemediği bir yerde, ekonominin kurallarının düzgün işlemesi mümkün değildir. Türkiye’de yargı, aklını başına almalıdır” dedi.
İnce, şöyle devam etti:
“İktidar psikolojik üstünlükle bu seçimlere giriyor. CHP amiral gemisidir. O konuda görüşlerimizi aktardık. Türkiye nasıl yeniden ayağa kaldırılır, görüşlerimizi kendisiyle paylaştık.”
NE OLMUŞTU?
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partiden ayrılanlara ve ihraç edilenlere çağrı yaparak, partinin kapısının yeniden açık olduğunu duyurmuştu. Özel’in açıklamaları sonrası gözler Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’ye çevrilmişti. Baba ocağına dönüp dönmeyeceği tartışmaları yapılan İnce’nin CHP’den İzmir’e aday gösterilebileceği iddiaları da gündeme gelmişti.
Özgür Özel, TV100’de “Az Önce Konuştum” programında iddialara ilişkin Candaş Tolga Işık’a yaptığı açıklamada, “Ben bir partinin genel başkanına başka bir partinin genel başkanının belediye başkanlığı teklif etmesini saygısızlık olarak görürüm. Muharrem Bey’in de böyle bir talebi olduğu düşünmüyorum. Bu tartışma ne maksatla yapıldı, bilmiyorum” demişti.
Ayrıca Muharrem İnce, yerel seçimlere ilişkin İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nu destekleyeceklerini de açıklamıştı.
Şu Altıoklu bayrağa yakışan Ince’ydi ya da Kocasakal. Yazık oldu ülkeye.
Adnanci Kocasakal ve arazi Muarrem oyle mi? Saka misin nesin?
Müvekkilinin partisi avukatın partisi, müvekkilin suçu avukatın suçu vb. vb.. Böyle mi oluyor bu işler?
CHP den hala medet umanlara şaşıyorum.Hiç mi resmi tam göremiyorlar.
İkisi de Açılımcı kardeşlerdir. Türkiyeyi Kürdistan yapacağız diyen Kürtçülerin elini öperler cezaevinde ziyaret ederler.