VERYANSIN TV
Veryansın Tv yazarı emekli tuğgeneral Mustafa Köse, 12 Ağustos’ta kaleme aldığı köşe yazısında PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın tutulduğu İmralı Adası’nın güvenliğine yönelik geçmişte gerçekleştirildiğini aktardığı kontrollü bir güvenlik tatbikatını kaleme almıştı.
Köse, yazısında adanın güvenlik sisteminin gerçekçi şartlarda test edildiğini belirtmişti.
ERİŞİM ENGELİ
Söz konusu yazı, Ankara 1. Sulh Ceza Hâkimliği’nin 4 Eylül 2026 tarihli kararı doğrultusunda erişime engellenmişti.
Siber Güvenlik Başkanlığı tarafından Veryansın Tv’ye gerekçesiz olarak gönderilen bildirimde, 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’un 8/A maddesine atıf yapılmıştı.
Bildirimde, “ilgili internet içeriğinin çıkarılması ve/veya erişimin engellenmesine karar verildiği belirtilerek kararın en geç dört saat içerisinde uygulanması” istenmişti.
ERİŞİM ENGELİ HABERİNE ERİŞİM ENGELİ
Veryansın Tv’nin söz konusu erişim engelini gündeme getirdiği ‘Mustafa Köse’nin ‘İmralı’ya nasıl sızdık?’ başlıklı köşe yazısına erişim engeli!’ başlıklı habere de erişim engeli getirildi.
Siber Güvenlik Başkanlığı tarafından bugün Veryansın Tv’ye yapılan bildirimde, kararın Ankara 1. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından dün alındığı ifade edilerek yine 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’un 8/A maddesine atıf yapıldı.
