1. Haberler
  2. Gündem
  3. Naci Görür’den ‘fay hattı’ açıklaması: Büyük deprem üreteceğini sanmıyorum

Naci Görür’den ‘fay hattı’ açıklaması: Büyük deprem üreteceğini sanmıyorum

Yer bilimci Prof. Naci Görür, Balıkesir'de meydana gelen depremin ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Görür, bu bölgede büyük deprem beklenilmediğini belirtti.

featured

Prof. Naci Görür, Balıkesir’de ve Van’da meydana gelen depremlere ilişkin paylaşımda bulundu.

Görür, sarsıntıların büyük bir depremi tetikleme riskini değerlendirirken, söz konusu fayların en son ne zaman kırıldığını da söyledi.

Görür, Twitter’dan yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

”Arkadaşlar, yakında iki tane 4’ler mertebesinde deprem oldu. Biri Van, Aşağıçanak-Çaldıran’da, diğeri ise Balıkesir, Günaydın-Susurlukta oldu. Van’daki deprem Çaldıran Fayının güneyinde, muhtemelen Hasan Timur Fayı üzerinde. Balıkesir’deki deprem ise Manyas Fayı üzerinde. Biliyorsunuz bu fay en son 1964’te 7.0 Manyas depremini üretmişti. Bu aşamada büyük bir deprem üreteceğini de sanmıyorum, sevgiyle.”

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!