Neden 3 gün bağlı tutuldu?

featured

Yılmaz C.’nin (50), motosiklet kazasının ardından kaldırıldığı hastanede 3 gün boyunca elleri ve ayaklarından yatağa bağlı bekletildiği iddia edilmişti. Sağlık Müdürlüğü, hastanın kendine zarar vermesinin engellenmesi amacıyla yapıldığını duyurdu.

Mithatpaşa Mahallesi’nde 34 Temmuz günü saat 22.00 sıralarında Yılmaz C., kullandığı motosikletle kaza yaptı. Sol bacağında kırık bulunan ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Yılmaz C., yapılan ilk müdahalesinin ardından ambulansla Salihli Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı.

Yakınları, hastanede Yılmaz C.’nin hareket etmemesi için elleri ve ayaklarından bağlandığını ve 3 gün boyunca bu şekilde bekletildiğini öne sürdü. Yılmaz C’yi yatağa bağlı şekilde görüntüleyen kardeşi Hülya B. ve eniştesi Fuat B., hastane yönetiminden şikayetçi oldu.

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ AÇIKLAMA YAPTI

İl Sağlık Müdürlüğü’nden konuya ilişkin açıklama yapıldı. Hastada deliryum tablosu geliştiği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

“Trafik kazasına bağlı ortopedik problemi olan erkek hasta, ilçe hastanesinde yatırılmış ve ortopedi operasyonu planlanırken hastada deliryum tablosu gelişmesi üzerine operasyon ertelendi. Yapılan psikiyatri konsültasyonu sonucunda hastanın kendine zarar vermesinin engellenmesi amacıyla elleri kısıtlanmış olup hastada operasyon döneminde 2’nci basamak yoğun bakım ihtiyacı gerekçesiyle Manisa Şehir Hastanesi’ne sevk edilmiştir” denildi.

DELİRYUM NEDİR?

Deliryum, bilinçte bulanıklık, kendini bir şeylere odaklamada sorun yaşama, garip hayaller görme, etraftaki eşyaların şekil, yer değiştirdiğini görme ya da anlamsız öfkelenme, çevre bilincinin azalması ve kafa karışıklığı ile kendini gösteren geçici bir durum.

Neden 3 gün bağlı tutuldu?

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Tıp zanaatkarlığı gibi meslek var mı, padişahlık gibi meslek “mutlak otorite”, savcı olmadan hakim olmadan teşhis koyup kişinin hürriyetini kafana göre kısıtlayabiliyorsun. 1800’lü yılların ingiltere’sinde kadınlar çalışmak istediğinde tıpçılar yine sahnedeydi bu kadınlara histeri tanısı koyarak tedaviye alıyorlardı. USA’da da kaçan kölelere kaçma hastalığı tanısı koyarak, kaçamasınlar diye ayak baş parmaklarını keserek tedavi eden yine bu tıpçılardı.

Giriş Yap

VeryansınTV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!