VERYANSIN TV
CT Haber’in Genel Yayın Yönetmeni Can Taşkın, “Nevşehir’de Kimin Adıyla Haraç Kesiliyor?” başlıklı yazısında dikkat çeken iddialara yer verdi.
Buna rağmen bazı bürokratların ellerinde listelerle iş insanlarından para topladığını iddia eden Taşkın, bu paraların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın adı kullanılarak istendiğini öne sürdü.
Olaya ilişkin ayrıntıları yayında anlatacağını belirten Taşkın, sabah saatlerinde evine düzenlenen operasyonla gözaltına aldı. Taşkın’ın evinde yapılan aramada, dijital materyallerine el konuldu.Emniyet’teki ifadesinin ardından Nevşehir Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen Taşkın, “Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma” suçlamasıyla tutuklandı.
İFADESİ ORTAYA ÇIKTI
Veryansın Tv, Taşkın’ın hakimlikte verdiği ifadeye ulaştı.
Taşkın, “Yanıltıcı bir bilgi yaymadık, yayınladığımız haberde de esasen bir bilgi yoktur. Emniyette vermiş olduğumuz ifadede detaylı bilgi verilmesi istenildiğinden dolayı beyanda bulunduk” dedi.
Yazıyı yazmadan önce içeriği teyit ettiğini belirten Taşkın, “Hatta teyitlerken eşim de yanımdaydı. Bu hususta ses kaydı da vardır. Bahse konu yazıda içeriğin canlı yayında açıklayacağımızdan bahsettik, yazı içeriğinde kimseyi zan altında bırakmadık. Teyit ettirdiğimiz konuya yazı içeriğinde yer vermedik, canlı yayında açıklayacaktık” diye konuştu.
Taşkın, tutuksuz yargılanmak serbest bırakılmasını ya da adli kontrol kararı verilmesini talep etti.
Öte yandan Veryansın Tv Genel Yayın Yönetmeni Erdem Atay da yaşananlara Youtube yayınında tepki gösterdi.
doğruysa büyük bomba.