1. Haberler
  2. Gündem
  3. Nijeryalı çete Türk kadınlarını dolandırdı… Mağdur İtalyan doktordan açıklama geldi

Nijeryalı çete Türk kadınlarını dolandırdı… Mağdur İtalyan doktordan açıklama geldi

İtalya'da yaşayan göz doktoru Giuseppe Sebastio'nun Instagram hesabından fotoğraflarını ele geçirerek sahte profiller oluşturan Nijeryalı bir çete, Türk kadınlarını dolandırdı. İtalyan doktor, "Kadınları aşık ederek para istiyorlar. Kadınlar benim fotoğraflarıma inanıp para göndermesinler" dedi. 

featured

İtalya’da yaşayan ve 20 bin takipçiye sahip olan Giuseppe Sebastio’nun fotoğrafları Nijeryalı dolandırıcılık çetesi için malzeme oldu. Doktorun fotoğraflarıyla “Dr. Philips Thomson” “Owen Carter” isimleriyle hesap açan dolandırıcılar, ilişki vaadiyle Türk kadınlarını dolandırdı.

YÜKSEK MİKTARDA EMEKLİ İKRAMİYESİ YALANI

Sabah’tan Oğuzhan Uysal’ın haberine göre, İletişimi ilerleten çete üyeleri daha sonra emekli olacakları yalanıyla planlarını uygulamaya koydular. Yüksek miktarda emekli ikramiyesi alacakları yalanıyla kadınların ilgisini çeken dolandırıcılar, çocuğuna bakacak iyi biriyle evlenmek istediklerini söylediler. Çete üyelerinin bu dediklerine inanan kadınları bir süre sonra kargocu kılığında aradılar. Kargo ücreti adı altında ücret talep eden dolandırıcılar, hedeflerine de ulaştılar.

‘HER GÜN DOLANDIRILAN KADINLAR BANA ULAŞIYOR’

Konuyla ilgili konuşan Giuseppe Sebastio, yaşanan mağduriyetleri doğruladı. Göz doktoru Sebastio, “İnsanlara yardımcı olmak için sosyal medyayı da aktif şekilde kullanıyorum. Bazı Nijeryalı dolandırıcılar, fotoğraflarımı sahte profillerde kullanarak Türk kadınlarıyla iletişime geçiyor. Kadınları aşık ederek para istiyorlar. Kadınlar benim fotoğraflarıma inanıp para göndermesinler” dedi.

DOLANDIRICILARIN HEDEFİ OLAN KADINLAR KONUŞTU

Dolandırılmaya çalışan iki kadın da yaşananları tek tek anlattılar. Dolandırıcıların başta duygusal bağ kurmaya çalıştıklarını anlatan kadınlar, emekli olacağını ve yüklü miktarda ikramiye alacağını söylediklerini paylaştılar. Bu parayı Türkiye’ye göndermek istediklerini söyleyince durumu anlayan kadınlar, fotoğrafın kime ait olduğunu bulmaya çalışırken doktor Giuseppe Sebastio’ya ulaştıklarını söylediler.

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun!