1. Haberler
  2. Bilim - Teknoloji
  3. OpenAI hakkında veri ihlali iddiasında bulunan Suchir Balaji ‘intihar etti’

OpenAI hakkında veri ihlali iddiasında bulunan Suchir Balaji ‘intihar etti’

OpenAI'ın eski araştırmacısı Suchir Balaji, San Francisco'daki evinde ölü bulundu. Ölüm nedeni intihar olarak açıklandı. Balaji, OpenAI’ın ChatGPT geliştirme sürecinde kullanıcı verilerinin ihlali ve telif haklarının çiğnenmesi gibi iddialarda bulunmuştu.

featured

Eski OpenAI araştırmacısı Suchir Balaji, 26 Kasım 2024 tarihinde San Francisco’daki evinde ölü bulundu. Yetkililer, ölüm nedeninin intihar olduğunu açıkladı.

Balaji, OpenAI’de yaklaşık dört yıl çalıştıktan sonra, 2024 yılının Ağustos ayında şirketten ayrılmıştı.

Ayrılışının ardından, ChatGPT gibi yapay zeka sistemlerinin geliştirilmesi sırasında ABD telif hakkı yasalarının ihlal edildiğine dair endişelerini dile getiren Balaji’nin açıklamaları, Amerikan medyasının önde gelen yayın organlarında geniş yankı bulmuştu.

OpenAI ve Microsoft’un gazetecilerin entelektüel çalışmalarını etik ve yasal olmayan yollarla kullandığı yönündeki iddialar, The New York Times’ın OpenAI aleyhine açtığı davada da gündeme gelmiş ve Balaji, davada “ilgili belgeleri” olan kişiler arasında gösterilmişti.

OpenAI, Balaji’nin ölümüne ilişkin, “Bu son derece üzücü haberi bugün öğrendiğimiz için yıkıldık ve bu zor zamanda Suchir’in sevdiklerine başsağlığı diliyoruz.” açıklaması yaptı.

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Cia yeni zuckerbergi olarak Sam altmani secti. Bu gencte yollarina tas koymaya calisti herhalde. Yazik olmus. 26 yasinda abddeki en iyi universitelerden birinden bilgisayar mezunu durduk yere evinde intihar edecek. Kim inanir buna

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun!