1. Haberler
  2. Gündem
  3. Osmanlı torununun sahte diploma telaşı! HSK’daki ‘dostları’ devreye girdi… İfadesini verdi

Osmanlı torununun sahte diploma telaşı! HSK’daki ‘dostları’ devreye girdi… İfadesini verdi

E-imza çetesinden sahte diploma alanlar arasında yer aldığı belirtilen II. Abdülhamit’in 4. kuşak torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu’nun, temize çıkmak için ‘hatırı sayılır’ isimler aracılığıyla çeşitli girişimlerde bulunduğu ortaya çıktı. Kayıhan Osmanoğlu’nun dosyasının bir an önce kapatılması için HSK’da üst düzey bir ismin devreye girdiği iddia edildi. Osmanoğlu dün adliyeye giderek ifade verdi.

featured

GAMZE ÇINLAR / VERYANSIN TV

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianameye göre, üst düzey kamu kurumu yöneticilerinin elektronik imzası kopyalanarak birçok kişiye sahte diploma düzenlendiği ve ehliyet sınav sonuçlarının değiştirildiği tespit edilmişti.

E-imza soruşturması kapsamında, “II. Abdülhamit’in 4. kuşak torunu” olarak anılan Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu’nun İnönü Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nden aldığı lisans diplomasının sahte olduğu ortaya çıkmıştı.

Veryansın Tv’nin ulaştığı bilgilere göre Osmanoğlu, temize çıkmak için ‘hatırı sayılır’ isimler aracılığıyla çeşitli girişimlerde bulunuyor.

AKP’Lİ ESKİ VEKİL ARACI OLDU

Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, halen AKP içinde sözü sayılır bir figür olan eski bir milletvekilinin tavsiyesi üzerine öncelikle 8 Ağustos’ta İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek ile görüşmek üzere Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne gitti. Ancak umduğunu bulamadı.

AKIN GÜRLEK GÖRÜŞMEK İSTEMEDİ

Burada yaklaşık 1,5 saat bekletilen Osmanoğlu’na başsavcının kendisiyle görüşmek istemediği ve ‘yargı kararını beklemesi gerektiği’ iletildi.

SORUŞTURMA SAVCISINI ARATTI

İstanbul’daki girişimleri sonuç vermeyen Osmanoğlu, bu kez Ankara’daki soruşturma savcısını aratarak görüşme talebini iletti. Adliye kaynaklarının aktardığına göre, soruşturma savcısı ‘izinde olduğunu, makamda olsa da şüphelilerle görüşmeyeceğini’ belirterek bu talebi reddetti.

HSK’YI DEVREYE SOKTU, ADLİYEYE GİDEREK İFADE VERDİ

Bunun üzerine Kayıhan Osmanoğlu, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK)’ndaki ‘tanıdıklarını’ devreye soktu.

HSK’dan üst düzey bir ismin devreye girmesiyle Osmanoğlu dün Ankara Adliyesi’ne giderek, hakkındaki soruşturma kapsamında ifadesini verdi.

Osmanoğlu cephesi ifade işleminin tamamlanmasıyla soruşturmanın iddianame hazırlanmadan takipsizlikle sonuçlanacağı görüşünde.

YAYIN YASAĞI HAZIRLIĞI

Öte yandan edinilen bilgilere göre, Kayıhan Osmanoğlu önümüzdeki günlerde hakkında çıkan haberler için mahkemeden yayın yasağı çıkarmaya hazırlanıyor.

Veryansın Tv’ye ulaşan bir iddiaya göre ise, Osmanoğlu’nun yurt dışına çıkması da gündemde.

NELER OLDU?

E-imza çetesine yönelik iddianamede Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu ile ilgili “İnönü Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanı S.D. isimli şahsın adına çıkartılan sahte elektronik imza kullanılmak suretiyle şüpheli adına İnönü Üniversitesi, Fen-edebiyat Fakültesi “Tarih” lisans programından yasa dışı mezuniyet kayıtlarının oluşturularak YÖK sistemlerine eklendiğinin tespit edildiği” ifadeleri yer aldı.

YÖK Başkanlığı tarafından savcılığa gönderilen yazıda da Osmanoğlu’nun herhangi bir mezuniyet veya öğrenci kaydının bulunmadığı bildirildi.

Osmanoğlu adına kayıtlı GSM hattına bağlı mobil internet üzerinden ise pek çok kez Yükseköğretim mezun belgesi sorgulaması yapıldığı tespit edildi.

İddianamede, soruşturması henüz tamamlanmadığı için hakkındaki dosya ayrılan Osmanoğlu ile ilgili şöyle denildi:

“Abdülhamit Kayıhan Osmanoğlu hakkında soruşturma işlemleri tamamlanmadığından bu kısımda gösterilmemiştir. Soruşturma tamamlandığında, yeterli delile ulaşılması halinde birleştirme talepli kamu davası açılacaktır.”

Kayıhan Osmanoğlu ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “iftiraya” uğradığını öne sürdü.

‘CUMHURBAŞKANLIĞI’ İDDİASI

Öte yandan, sahte diploma çetesi lideri Ziya Kadiroğlu’nun ek ifadesinde; Abdülhamit Kayıhan Osmanoğlu’nun işlemini Alsancak Partisi Başkanı Nuri Çelebi’den aldığı emirle yaptığını iddia etti. T24’ün aktardığına göre Kadiroğlu, Çelebi’nin kendisine “Osmanoğlu’nun gelecekte Cumhurbaşkanı adaylığı için diplomaya ihtiyacı olduğunu söylediğini” ileri sürdü.

İlişkili Haber
thumbnail

Osmanlı torununun sahte diploma oyunu: ‘Cumhurbaşkanlığı’ iddiası!

Haberi görüntüle

37 TUTUKLU VAR

Kamu kurumu yöneticilerinin e-imzasını kopyalayarak sahte diploma ve sürücü belgesi düzenlediği tespit edilen 134 kişi hakkında Mayıs ayında dava açılmıştı.

İkinci iddianamede yer alan 65 kişinin de davaya dahil edilmesiyle birlikte sanık sayısı 199’a çıkmıştı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 37 şüphelinin tutuklandığını açıklamıştı.

 

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 13 Ağustos 2025, 13:24

    Savaş meydanlarında milyonlarca Türkün kanı dereler gibi akarken, bunlarda sözde kutsal olduğu için kan akıtılmaz, boğma yapılırmış; doğru mu acaba?

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!