İstanbul’da bir İETT otobüsünde yaşanan olay sosyal medyada gündem oldu. Köpeğiyle toplu taşıma aracına binen bir kadın, hayvanın ağızlık ya da kafes olmadan yalnızca tasma ile yolculuk etmesi nedeniyle diğer yolcuların tepkisiyle karşılaştı.
Bazı yolcular, toplu taşıma kuralları gereği köpeğin ağızlıklı ya da kafes içinde olması gerektiğini belirterek duruma itiraz etti. Bunun üzerine taraflar arasında sözlü tartışma başladı.
KENDİNİ SAVCI OLARAK TANITIP TEHDİTLER YAĞDIRDI
Milat Gazetesi’nin haberine göre; tartışma sırasında kendisini savcı olarak tanıtan kadın, yolculara “Kes! Sesini kes!” diyerek çıkıştı. “Köpeğimin ağızlığı var ama çantamda” ifadelerini kullanan kadının tavrı tepki çekti.
Yolcularla kadın arasında geçen diyalog şöyle gerçekleşti:
Yolcu: Ben köpekle seyahat etmek istemiyorum.
Köpeğiyle otobüse binen kadın: Seni alırım aşağıya, hava almayan beynine hava sokarım.
Yolcu: Polis çağırın.
Köpeğiyle otobüse binen kadın: Polis benim emrimde, ben savcıyım.
Yolcu: Savcıysanız, polisi arayın söyleyin.
Köpeğiyle otobüse binen kadın: Öldürürüm bak seni!
İşte o anlar:
GÖZALTINA ALINDI
Olayın ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı re’sen soruşturma başlattı.
Hakkında “tehdit” ve “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçlarından re’sen soruşturma başlatılan şüpheli gözaltına alındı.
ADALET BAKANI’NDAN AÇIKLAMA
Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Adalet Bakanı Akın Gürlek, “Süreci yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımıza ve görevini titizlikle yerine getiren kolluk birimlerimize teşekkür ediyor, hukukun üstünlüğü ilkesinden taviz vermeyeceğimizi bir kez daha vurguluyorum” dedi.
Sonuç olarak savcımıymış, değilmiymiş?
Ilkel toplumun ilkel fertleri. T[rkizenin ugrastigi islere bak, dinsiy ugrastigi islere bak. {lke 100 zil geri gitse 200 zil ileri gitmis olacak.
Köpek sahibi, saldırgan bir tarzda konuşuyor tarzını onaylamıyorum ama şu köpeğe ağızlık talebi de saçma olmuş, hiç ısıracak bir köpeğe benziyor mu? Bu korkaklık yüzünden hayvanlara yaşam alanı kalmadı.