CHP Genel Başkanı Özgür Özel, geçtiğimiz çarşamba günü partisinin Bahçelievler mitinginde ABD Başkanı Donald Trump’ın oğlu Donald John Trump Jr.’ın geçen hafta İstanbul’da Dolmabahçe Sarayı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü söylemişti.
Manisa’daki açılış töreninde konuşan Özgür Özel açıklamasıyla ilgili yeni iddialarda bulundu.
Özel, Erdoğan’ın Trump’ın oğlu ile yaptığı görüşmeye ilişkin olarak; “‘Bana Trump ile bir canlı yayın ayarlarsanız 300 uçak alacağım’ demiş” dedi.
Özel şunları söyledi:
“Görüşmeyi inkar edemediyse bunu da inkar edemez. Erdoğan, Trump’ın oğluna diyor ki, “bana bir randevu ayarlarsanız, Trump’la canlı yayında bütün dünyanın gözünün önünde Amerika’dan 300 tane Boeing uçağı almanın siparişinin sözünü veriyorum.” Bu şartla görüşme ayarlamaya çalışıyorlar. Filistin’i yalnız bırakan, iktidarı için Trump’la anlaşan, Trump’tan aldığı icazetle 19 Mart darbesini yapan Erdoğan’ı kınıyorum ve bir an önce bu görüşmeye açıklık getirmeye davet ediyorum.”
TRUMP’TAN AÇIKLAMA
Özel’in açıklamasının ardından ABD Başkanı Donald Trump, 25 Eylül’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı “Beyaz Saray’da ağırlayacağını” duyurdu.
Trump, gündemde Boeing uçak alımı, büyük çaplı F-16 anlaşması ve F-35 görüşmelerinin gündemde olacağını duyurarak “Erdoğan ile aralarının her zaman iyi” olduğunu söyledi.


siz charles’a ne vaad ediyorsanız o da trump’a benzer bir şeyler vaad ediyordur. ne olacak canım.
Prestiji batırırsan önceden yenilmiş olursun. Olası bir krizde veya savaşta rest çeke bilmezsin, kırmızı çizgi koyamazsın. Atatürk bir randevu dilemeyi, hiç kimsenin ayağına gitmedi, şahsi gururundan değil, türk milleti ve devletinin prestijini korumak için kimsenin ayağına gitmedi.