1. Haberler
  2. Gündem
  3. Özgür Özel’e ‘Akın Gürlek’ soruşturması

Özgür Özel’e ‘Akın Gürlek’ soruşturması

CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek hakkında kullandığı sözleriyle ilgili "kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret" ve "terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek" suçlarından resen soruşturma başlatıldı. Özel'den açıklama geldi.

featured

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in 26 Kasım’da partisinin grup toplantısı ile Marmara Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü önünde bugün yaptığı basın açıklamasında Başsavcı Akın Gürlek hakkında kullandığı sözler üzerine harekete geçti.

Başsavcılık, Gürlek’e yönelik kullandığı ifadeler nedeniyle Özel hakkında “kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” ve “terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek” suçundan resen soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında, gerekli tespitlerin yapılması ve akabinde soruşturma evrakıyla ilgili Özel hakkında fezleke hazırlanması için dosyanın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderileceği öğrenildi.

İlişkili Haber
thumbnail

Ahmet Özer’i ziyaret eden Özgür Özel: Akın Gürlek seni uyarıyorum…

Haberi görüntüle

ÖZEL’DEN İLK AÇIKLAMA

CHP lideri hakkında açılan soruşturmaya ilişkin yaptığı basın açıklamasında konuştu.

Özel, şunları kaydetti:

“Ahmet Özer haksız bir tutuklamayla karşı karşıya. Bu OHAL sırasında alınan bir karardır. Bir yandan kayyum meselesinde adım attığını da bir yandan da iktidarın milletin nabzını ölçtüğünü biliyoruz. AKP’ye oy verenler bile haksız bir durum olduğunu söylüyor. Benim hakkımda soruşturma açılması hiç hayra alamet değildir. Allah selamet versin kendisine. Kendisiyle göreviyle ilgili hakaret ettiğimi söylüyor.

‘ÖZER’İ TERÖRİST İLAN ETMEK SENİN GÖREVİN Mİ?’

Sen mahkeme mahkeme gezip siyaseten cezalandırılması gereken kişilere adalet giyotini olmak senin görevin mi? Sabahın köründe bir eve gitmek senin görevin mi? Dosyada gizlilik varken iktidara yakın medyaya içerik sızdırmak senin görevin mi? Bu sürecin tamamını büyük bir gerginlikle sürdürmek senin görevin mi? Suçlamaları okumadan Özer’i terörist ilan etmek senin görevin mi? Benim hakaretim bunları yapana. Onun görevi adalet, usule uygunluk.

‘GÜRLEK AVUKATLIĞA DÖNSÜN’

Ben yapılanlara itiraz ettim o üstüne alınmış. Yaptığınız iş sizi komik duruma itecek sanrılar doğuruyorsa iş değişikliği yapabilir. Ben kıymetli diplomasıyla onu başka bir alana davet ediyorum. Gürlek avukatlığa dönsün, aynayla konuşan savcıdan kimseye yarar yoktur.”

AA

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun!