CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Eskişehir İl Başkanlığı’na ziyaret etti.
Özel’e Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, Eskişehir milletvekilleri Utku Çakırözer, Umut Akdoğan, Jale Nur Sümbüllü ve İbrahim Arslan eşlik etti.
‘DARBE, HALKIN SEÇTİKLERİNİ İŞLEVSİZ KILMAKTIR’
CHP lideri Özel, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belediyelerin SGK’ya olan borçlarının tahsili için talimat vermesi hakkında şöyle konuştu:
“Malum iktidar partisi CHP’nin belediyelerdeki başarılarından inanılmaz rahatsız, ne yapacaklarını şaşırdılar. Ama geçmişte ittifakla aldığımız şehri bu sefer ittifaksız aldık. Bu halk dostu belediyeciliğe gösterilen güvendi. Bunu hazmetmek yerine iktidar ‘biz bu belediyeleri nasıl çalıştırmayız’ diye düşünüyor.
Bir darbe girişimi ile karşı karşıyayız. Darbe halkın seçtiklerini işlevsiz kılmaktır. Şimdi yaşanan ise mali darbe girişimidir. Geçen sefer İstanbul’da yaptılar hepimiz Ekrem Başkan’a sahip çıktık ve millet o darbeyi püskürttü.
‘TEKER TEKER HERKESE İCRA KAĞIDI GELİYOR’
Şimdi bütün belediyelere SGK’dan yazı yolladılar. Teker teker herkese icra kağıdı geliyor. Biz bu belediyelerin büyük bölümünün sizden devraldık. Bu Ankara’nın vergi borcunu şişiren Melih Gökçek adam tek bir kuruş ödememiş ki. Daha önce belediyeler AKP’deyken borçlarını ödememiş çünkü onlara af çıkarılmış. Şimdi de yıllardır yapmadıklarını yapıyorlar. Belediyeleri CHP’liler aldı diye ‘faizini ödesin’ diyorlar. Yemeği Melih Gökçek yedi hesabı Mansur Yavaş ödesin diyorlar.
Saygı gösterecekleri yerde mali yönden elimizi kolumuzu bağlayacaklar, hizmet edemez hale getirecekler ve ‘CHP hizmet etmiyor görüyor musunuz’ diyecekler. Millet bunu görmeyecek mi? Kötülükle siyaset olmaz. Millet askeri darbenin yargı darbenin karşısında durduysa bunun da durur.
‘MALİ DARBE GİRİŞİMİNİ PÜSKÜRTMEYE DAVET EDİYORUM’
Millet aksatanı da biliyor hizmeti yapanı da biliyor. Ben bu mali darbe girişimine karşı boyun eğmeyeceğimizi ve bu kötülüğe karşı mücadele edeceğimizi ilan ediyorum. İyiler, dürüstler, çalışkanlar ve halktan yana olanlar kazanacak. Kötü planlar yapanlar, halkın kararına karşı duranlar kaybedecek. Ben milletimizi bu kötülüğün karşısında iyilikle, güzellikle ve belediye başkanlarımızın yapacağı hizmetlere destek olarak bu mali darbe girişimini püskürtmeye davet ediyorum.
‘GENCO ERKAL BİR CUMHURİYET SANATÇISIYDI’
Hayatını kaybeden usta tiyatrocu Genco Erkal için başsağlığı dileyen Özel, “Genco Erkal bir cumhuriyet sanatçısıydı. Türkiye’nin en önemli tiyatro sanatçılarından bir tanesiydi. Onu da muhalif kimliğinden dolayı üzdüler. Çok üzgünüz, hepimizin başı sağ olsun” dedi.
‘GÜCÜMÜZ YETTİĞİNCE BARINAK YAPARIZ’
Özel, Sokak hayvanları hakkında düzenlenen kanun hakkında şöyle konuştu:
“Bir sokak köpeği sorunu var evet ama bundan iktidar sorumlu. Aşırı üremeye bir çare üretmeden köpeklerin bu şehirde yarattığı sorunu durduramayacağımızı veteriner hekimler söylüyor. Sorunun yükünü belediyelerin sırtına bırakmak gibi bir anlayış yok. Önce oraya ‘öldürün hayvanları’ yazdılar. Biz karşı çıktık sildirdik. Şimdi de yükü belediyelere yıktılar ama para vermiyorlar. Biz çaresiz ve parasız kalsak da bu üstü örtülü katliam yasasındaki talimatı uygulamayacağız, bir tane cana kıymayacağız. CHP yaşatmak için var. CHP insan haklarını, hayvan haklarını savunuyor. Gücümüz yettiğince barınak yaparız, kısırlaştırırız, sahiplendiririz. Gücümüz yetmediğinde sorumlu ise iktidardır bunu da milletimize anlatırız.”
‘NETANYAHU’YU AMERİKA’DA ALKIŞLAYANLAR BU KATLİAMIN ORTAKLARIDIR’
ANKA’nın haberine göre; daha sonra Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Özel’i makamında ağırladı.
Özel, burada yaptığı açıklamada, Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye’nin suikast sonucu öldürülmesi hakkında, şunları söyledi:
“Biz nerede bir şiddet varsa nerede bir ölüm varsa bundan üzüntü duyarız. Biz İsrail’in Filistin’e yaptığı devlet terörünü de kınıyoruz. Hamas’ın ekim ayında başlattığı saldırılar hepimizi üzmüştü. Suçsuz insanlar öldü. Ama ‘Orada suçsuz insanlar öldü, biz buna karşılık veriyoruz’ diye 40 bin kişi öldürdüler halen daha dur durmuyorlar. Tabii Netanyahu’yu Amerika’da alkışlayanlar bu katliamın ortaklarıdır. Netanyahu gibi birisine, çocuk katiline, kadın katiline, ambulans vurdurtan, hastane vurdurtan, ekmek kuyruğundaki insanlara ateş attırtan bir insanlık suçlusuna, bir soykırım suçlusuna alkış tutanlar bu şiddetin devamından sorumludurlar. Hamas liderinin öldürülmesi de bir şiddet olayıdır, bir cinayettir. Biz onu da tasvip etmiyoruz. Dünyanın neresinde yaşanırsa yaşarsın akan her damla kan, gözyaşı bizim yüreğimizi sızlatmaktadır. Biz kurucu liderimizin vasiyetini uygulayan bir partiyiz. Biz ‘Yurtta barış, cihanda barış’ diyoruz. Filistin’de de barış istiyoruz. Ukrayna’da da barış istiyoruz. Nerede şiddet varsa barış istiyoruz. Nerede tırmanan bir gerilim varsa bunun diplomasi yoluyla çözülmesini istiyoruz, işin silahlara gelmemesini savunuyoruz. Hep böyle yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz.”
‘BÜTÜN ESKİŞEHİR TALAT YALAZ’IN ARKASINDA OLDUĞUNU GÖSTERDİ’
Özel, İl Başkanı Talat Yalaz’ın ifadeleri nedeniyle hakkında açılan soruşturmaya ilişkin soruya şu cevabı verdi:
“En iyi cevabı Eskişehirliler verdi. Ben ertesi gün bir baktım, Talat Bey benden güzel kalabalık toplamış. Eskişehir’de demek ki onun iradesi, Eskişehir’deki gençlerin, Eskişehir’deki örgütümüzün iradesi. Biz Gezi’den utanmıyoruz, biz Gezi’yi sahipleniyoruz. Gezi’de bir suç yok. Arkadaşlarımız suçsuz yere yatıyor. Burada Ali İsmail Korkmaz hayatını kaybettiyse çevre duyarlılığı yüzünden kaybetti. Gezi’de biz kimsenin burnunu kanatmadık ama bizim canlarımız Berkin Elvan en küçükleri olmak üzere hayatını kaybettiler. Çok sayıda arkadaşımız gözünü kaybetti. Ve o gün Hatay, Ankara ve İstanbul emniyet müdürleri FETÖ’cülükten içeri atıldılar. Şimdi o FETÖ’cülerin başlattığı gerilimi, FETÖ’cü savcıların yazdığı iddianameyi esas alıp Gezi’ye darbe girişimi diyorlar. Biz de sineceğiz… Ne demiş Talat Bey, ‘Nasıl Gezi’de ağaçlara sahip çıktıysak hayvanlarımıza da sahip çıkarız.’ Altında ‘Talat’ yazıyordu, kaldırın ‘Özgür’ yazın. İl başkanımızın arkasındayız. Bütün Eskişehir arkasında olduğunu zaten gösterdi.”
‘PARTİYE İHANET EDENLERİ AFFETMEM’
Özel, 31 Mart seçimlerinde parti aleyhine çalışan üyeler hakkında yürütülen disiplin süreci hakkında ise şu açıklamayı yaptı:
“CHP ailesi seçime girerken birileri tutup da başka adaya çalışıyorsa bu disiplin suçudur. Biz, Eskişehir’deki barışı asla bozmamak için ‘Disiplin işlemlerini siz yapmayın, nerede kanıt varsa yollayın bakalım’ dedik. Bütün Türkiye’den bunu istedik. 2 bin 300 dosya geldi. Bunların içinden gerçekten hukuken ispatlı olanları il disiplin kurullarına yolladık. Parti içi yargının önünü açtık. Eskiden partide olup önemli görevler yapmış ama son seçimde gitmiş partiye ihanet etmiş ya bu kadar kritik bir seçimde Eskişehir’i Ayşe Hanım kazanmasın da AK Parti kazansın diye gayret ettiysen, senin bu baba evinde yerin olmaz, olmaz yani. Bunun kabul edilecek tarafı yok. Ama ufak tefek kusurlar, ben bana küfredenleri hakaret edenleri affediyorum ama partiye ihanet edenleri affetmem.”
Dostlar alış verişte veriste görsün kınaması