Ukrayna Parlamentosu'nda 'tarım arazileri' oturumunda arbede (DHA)

Parlamentoda arbede çıktı

Ukrayna Parlamentosu’nda tarım arazilerinin satışının serbest bırakılmasını öngören yasa tasarısının görüşüldüğü sırada vekiller arasında arbede yaşandı.

Ukrayna Parlamentosu’nda tarım arazilerinin satışının serbest bırakılmasını öngören yasa tasarısının görüşüldüğü sırada vekiller arasında arbede yaşandı. Eski Başbakan Yuliya Timoşenko ve beraberindeki vekiller, parlamento kürsüsünü ablukaya aldı.

Ukrayna’da tarım arazilerinin satışına yönelik moratoryumun kaldırılmasını öngören yasa tasarısının ikinci oturumunda parlamentoda tansiyon yükseldi.

Eski Başbakan Yuliya Timoşenko’nun Vatan Partisi ile Muhalefet Platformu Yaşam İçin Platformu’nun parlamento kürsünü ablukaya almak istemesi üzerine, iktidar ve muhalefet milletvekilleri arasında arbede yaşandı.

Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, parlamentoda oturum öncesi iktidardaki Halkın Hizmetkarı Partisi milletvekilleri ile bir araya gelerek, tasarıya destek vermelerini istedi.

TARIM ARAZİLERİNİN SATIŞINA YÖNELİK

Yasa tasarısının görüşüldüğü sırada Ukrayna Parlamentosu önünde toplanan kalabalık, tarım arazilerinin satışının serbest bırakılmak istenmesini protesto etti.

Ukrayna’da bugün tarım arazilerinin satışı yasak. IMF’nin, Kiev’e sağladığı kredilerin devamı için öne sürdüğü şartlardan biri tarım arazilerinin satışına yönelik moratoryumun kaldırılması.

Ukrayna’da tarım arazilerinin satışına yönelik yasağın kaldırılmasını öngören yasa tasarısı geçen kasım ayında parlamentoda ilk oturumda kabul edilmişti. Tasarıda, Ukrayna vatandaşlarının, Ukrayna’da kayıtlı şirketlerin ve devletin toprak satın almasının yasal hale getirilmesi teklif ediliyor.

YABANCI TEKELLER UKRAYNA’NIN TOPRAKLARININ SAHİBİ OLABİLİR

Tasarı nihai olarak onaylanarak yasalaşırsa ortakları arasında yabancılar olan, en az 3 yıldır Ukrayna’da faaliyet gösteren ve tarım arazisi kiralayan yabancılar, bu arazileri satın alabilecek. Böylece, ülkedeki yabancı tekellerin Ukrayna’nın topraklarının sahibi olmalarının önü açılmış olacak.

Uluslararası mali kuruluşlar ve Ukrayna hükümeti, tarım arazilerinin satışına yönelik moratoryum uygulandığı süre boyunca ülkede yasa dışı arazi piyasası oluştuğunu, bunun da yolsuzluklara yol açtığını ileri sürüyor.

Parlamentoda arbede çıktı

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 7 Şubat 2020, 09:34

    Bati gene yapacagini yapti, olan gene o ulkedeki cogunluk halka oldu. Bildigim kadariyla genel bir sekilde Ukrayna’ya olanlar soyle;
    ” Ukrayna’da Rusya ile degil Avrupa ile yakinlasmak isteyen bir muhalif guruh, gezi parki tarzi eylemleriyle devleti protesto etti, yakti yikti ve sonunda hukumeti dusurmeyi basardi ama ulkenin ekonomisini yerle bir etti, ayrica Rusya yanlilari ile cikan catismalarda bircok insan oldu. Rusya yanlilarinin destegiyle Rusya Kirim bolgesini ilhak etti. Yani Rusya Ukrayna’dan toprak aldi, ve su anda o bolgeye Rusya vizesi almadan giremezsiniz. ”.
    Yani halk Avrupa kendisini dusunuyor sandi, gitti can aldi can verdi neticede olan gene kendine oldu, ulkesi rezil oldu. Ekonomi cok kotu durumda, fiyatlar yuksek ama gelirler cok dusuk. 800-100tl civari bir isci ucreti var ama fiyatlarin seviyesi Turkiye’den yuksek neredeyse(Bu arada zenginler de cok cok zengin oldu tabii ki.). Dogalgazi Rusya’dan aliyordu, simdi Avrupadan 3 kati fiyatina aliyor. Peki Avrupa gazi nereden aliyor? Tabii ki Rusya’dan. Ulkenin ekonomisi cokunce simdi de sira IMF’de, ulkeyi kendi istedigi sekle sokmaya basladi, yakinda ulkenin tarlasini bagini bahcesini de alirlar, fabrikalar da gider. Hem de Rusya ile aralarina hic duzelmeyecek bir nifak soktu. Bir tasla bircok kus.
    Ukrayna’yi ulkemize benzetiyorum aslinda. Belli bir kesim insan farkli ulkelerden medet umuyor. Hazir hemen gaza gelmeye, kullanilmaya. Bu Rusya olur, Amerika olur, Avrupa olur, Iran olur vs. Yahu kardesim, kimse kimsenin iyiligi, refahi, demokrasisi vs icin bosuna para da harcamaz, mesai de harcamaz, asker de harcamaz. Soyle bir bakin demokrasi ve insan haklarini bu ulkeler ne zaman gundeme getiriyor. Ne zamanki sen FEtO’ye, PKK’ya, ulkedeki ajanlara vs karsi bir hamle yaptiginda hemen insan haklari demokrasi diyorlar, bu insanlari destekliyorlar. Peki ayni insanlar ne zaman demokrasiye insan haklarina kör oluyor? Suudi Arabistan kendilerinden olunca seriatla yonetilmesinde ya da krallikla yonetilmesinde ya da emirlikle yonetilmesinde problem yok. Misir’da darbe yapildi gene demokrasi demiyor Bati cunku onlarin istedigi bir yonetim olustu. Bakiyorsun Venezuella’yi diktatorlukle sucluyorlar, halki cok fakirlestirmis yonetim vs. Peki kim biliyor Venezuella’da Suudi arabistan’dan fazla petrol oldugunu? Bu halkin fakirlesmesinin sebebi de gene Bati’nin ambargosu. Yani halki fakirlestiriyorlar ki halki yonetime karsi gaza getirebilsinler ve yonetimi kendi istedikleri ile degistirebilsinler, sonra ambargoyu da kaldiracaklar ve ulkeye sunu diyecekler ‘Bakin bu yonetimle refahiniz artti.’, arkadan petrolun kontrolunun Bati’nin eline gectigini kimse umursamayacak gene.
    Dunyada o kadar cok ornek var ki sasirip kalirsiniz. Hep ayni yontemler ama farkli ulkeler farkli insanlar. Demem o ki, bize olmaz ya da bize olmuyor demeyin. Zor zamanlar genelde disari kaynaklidir, bizim birligimize ve gelecegimize yonelik bir hamledir, bu zor zamanlardan gecerken gelecegimizi dusunup bu zorluklara gogus geremezsek baskalari tarafindan hep oynatiliriz kullaniliriz ve gelecegimiz hep de baskalarinin eline gecer bizim elimizden cikar.
    Saygilar.

Giriş Yap

VeryansınTV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!