1. Haberler
  2. Gündem
  3. Pençe-Kilit şehidi Mahsun Yeşildemir’in ağabeyi: Kahrolsun PKK, yaşasın Cumhuriyet

Pençe-Kilit şehidi Mahsun Yeşildemir’in ağabeyi: Kahrolsun PKK, yaşasın Cumhuriyet

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde terör örgütü mensuplarınca kullanılan bir mağaradaki arama tarama faaliyetinde metan gazından etkilenerek şehit piyade sözleşmeli erler Mahsun Yeşildemir'in şehadet haberi Bitlis'teki ailelerine ulaştırıldı. Şehidin ağabeyi Mehmet Vefa Yeşildemir, "Vatan sağ olsun. Her şey vatan için. Kahrolsun PKK, kahrolsun terör örgütleri. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın devletimiz" dedi. 

featured

Adilcevaz ilçesine Karaşeyh köyüne giden Adilcevaz Kaymakam Vekili ve Ahlat Kaymakamı Batuhan Bingöl, beraberindeki askeri yetkililer ve sağlık ekipleriyle, şehidin ailesine şehadet haberini iletti.

Haberin verilmesinin ardından şehidin baba ocağına Türk bayrağı asıldı. Şehidin yakınları ve komşuları aileyi teskin etmeye çalıştı.

Şehidin ağabeyi Mehmet Vefa Yeşildemir,kardeşinin Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olduğunu belirtti.

Tüm Türkiye’ye başsağlığı dileyen Yeşildemir, “Vatan sağ olsun. Her şey vatan için. Kahrolsun PKK, kahrolsun terör örgütleri. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın devletimiz. Hepimiz onun yolunda birer askeriz. O gitmişse biz varız. Biz gidersek bir başkası vardır. Başımız devletimiz ve milletimizin yolundadır. Hiçbir zaman geri adım atmayacağız. Amirlerimize söyledim. Bizi de yazdırın. Benle babam isimlerimizi yazdıracağız. Oraya gitmek için talepte bulunuyoruz. Devletimiz için ne gerekiyorsa elimizden geleni yapacağız. Devletimizin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.

Kardeşinin bekar olduğunu dile getiren Yeşildemir, “Kardeşim yaklaşık 3 yıldır görevdeydi. 20 gün sonra Elazığ’a gelecekti” dedi.

Güvenlik koruculuğundan emekli olan baba Nevzat Yeşildemir ise “Allah devlete zeval vermesin. Yeter ki devlet, vatan sağ olsun” diye konuştu.

Mutki ilçesinde de Kaymakam Onur Yılmazer ve askeri yetkililer şehit Uyanık’ın Dereyolu köyündeki baba ocağına giderek aileye şehadet haberini iletti.

Türk bayrağı asılan şehidin evine gelen yakınları ve komşuları, aile üyelerini teskin etmeye çalıştı.

Uyanık’ın 4 yıl önce göreve başladığı ve bekar olduğu öğrenildi.

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Yüce yaradan bizlerin kanı üzerinden sefa çeken dıştaki sömürgecilerin ve onların içteki hizmetkarlarının tez zamanda bu dünyada en ağır cezasını versin. Amin!

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!