1. Haberler
  2. Dünya
  3. Pentagon: Türkiye’yi teşvik ediyoruz

Pentagon: Türkiye’yi teşvik ediyoruz

ABD Savunma Bakanı (Pentagon) Austin, İsveç'in NATO üyeliğine imza vermesi Türkiye'yi teşvik ettiklerini söyledi.

featured

Türkiye’nin de onayıyla birlikte Finlandiya’nın NATO üyeliği geçen haftalarda resmiyet kazanırken, İsveç’in üyelik süreci ile ilgili dikkat çekici bir açıklama ABD Savunma Bakanlığı’ndan (Pentagon) geldi.

İsveç’te temaslarda bulunan ve bir basın toplantısı düzenleyen ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsveç’in Temmuz ayında yapılacak NATO Zirvesi’nde üye olmasını beklediğini söyledi.

Austin, “İsveç’in NATO’nun 32’nci üyesi olmasını dört gözle bekliyoruz. Açıkça konuşmak gerekirse bunun Temmuz ayındaki zirveden önce gerçekleşmesini bekliyoruz” dedi. Austin, İsveç’in üyeliğine yeşil ışık yakmayan Türkiye ve Macaristan’a da seslendi.

Austin, “İttifaklarımız Türkiye ve Macaristan’ın İsveç’in üyelik sürecini bir an önce onaylamasını teşvik ediyoruz” dedi.

İSVEÇLİ BAKAN: UMUTLUYUZ

Basın toplantısında yer alan İsveç Savunma Bakanı Pal Jonson da ülkesinin yakında NATO üyesi olacağına dair umutlu olduğunu dile getirdi.

Jonson, “Bu yıl Temmuz ayında Vilnius’ta yapılması planlanan zirvede NATO üyesi olmayı bekliyoruz” dedi.

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. teşvik derken halkbank kararını mı kastediyor?

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!