1. Haberler
  2. Dünya
  3. PKK yandaşları Avrupa’yı karıştırdı: Polise saldırıp dükkan yağmaladılar

PKK yandaşları Avrupa’yı karıştırdı: Polise saldırıp dükkan yağmaladılar

Avrupa’da yıllardır “ifade özgürlüğü” kisvesiyle korunan PKK/YPG/SDG sempatizanları, bu kez Almanya’nın Dortmund kentinde masum sivilleri hedef aldı. Suriyeli bir esnafın iş yeri taşlandı, camları kırıldı.

featured

VERYANSIN TV

Bölücü terör örgütü PKK’nın Avrupa’daki uzantıları, Almanya’da bir kez daha gerçek yüzünü gösterdi. Almanya’nın Dortmund kentinde, Brückstraße üzerinde faaliyet gösteren “Der König Arabische Süßigkeiten” isimli Suriyeli tatlıcı dükkânı, PKK yandaşlarının hedefi oldu.

SURİYELİ ESNAFIN DÜKKANI YAĞMALANDI

Alman basınında yer alan görgü tanıklarının aktardığı bilgilere göre, yüzleri kapalı saldırganlar iş yerinin camlarını kırdı, dükkân içerisindeki eşyalara zarar verdi.

Bild gazetesinin haberine göre, saldırganlar kasayı da yağmaladı. Suriyeli işletmeci, “Para yok oldu” dedi.

PKK’LILAR ALMAN POLİSİNE DE SALDIRDI

Alman polise göre gösteri saat 20.00 civarında resmen dağıtıldı. Ancak durum hemen sakinleşmedi. Tren istasyonu meydanında, saldırganlar ile güvenlik güçleri arasında yeni arbeler yaşandı. Bazı katılımcılar polislere demir çubuklarla saldırdı. Birden fazla polis memuru yaralandı.

Yıllardır terör örgütü PKK’ya alan açan, yürüyüşlerine ve propaganda faaliyetlerine göz yuman Avrupa’nın göbeğinde yaşanan bu saldırı, “insan hakları” ve “mülteci hassasiyeti” söylemlerinin ne kadar samimiyetsiz olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Öte yandan, saldırı anları cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

STUTTGART’TA DA SALDIRDILAR

Stuttgart polisince yapılan açıklamada, şehirde düzenlenen ve yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı mitingde göstericilerin, araçlara ve polis memurlarına havai fişeklerle saldırdığı bildirildi.

Açıklamada, göstericilerden bazılarının yüzlerinin kapalı olduğu ve yürüyüş esnasında saldırgan davranışlar sergilediği, polis kordonunu aşma girişiminde bulunduğu ve polisin biber gazı kullanmak zorunda kaldığı belirtildi.

Göstericilerden 75’i hakkında kamu düzenini bozma, polis memurlarına saldırı, patlayıcı madde ve toplantı yasalarını ihlal şüphesi gibi çeşitli suçlardan dolayı olay yerinde kimlik tespiti işlemi yapıldığı aktarıldı.

Açıklamada, polisin işlem sırasında fotoğraf ve video çektiği ve bunların halihazırda analiz edildiği, konuya ilişkin soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü ve faillerin adalete teslim edileceği vurgulandı.

Stuttgart Polis Sözcüsü Timo Brenner yaptığı basın açıklamasında, “Gösteri bahanesiyle polis memurlarına ve çevredekilere saldırmak, demokratik anlamda toplanma özgürlüğüyle bağdaşmaz. Memurlarımız bugün maalesef büyük şiddet olaylarına maruz kaldılar ve zorla müdahale etmek zorunda kaldılar. Hiçbir memurun yaralanmaması tamamen şans eseriydi.” ifadelerini kullandı.

BELÇİKA KARIŞTI

Belçika’nın başkenti Brüksel’de taşkınlık çıkaran bir grup terör örgütü PKK yandaşı, polisin müdahalesiyle karşılaştı.

Terör örgütü yandaşı grup, sabah saatlerinde Avrupa Parlamentosu (AP) binası önünde toplandı.

Terör örgütünü simgeleyen paçavralar taşıyan PKK yandaşları, örgüt lehine sloganlar attı.

Bir süre sonra taşkınlık çıkaran grup, polis müdahalesiyle karşılaştı.

Polis, göz yaşartıcı gaz ve tazyikli suyla terör örgütü yandaşlarına müdahale etti.

Grup, buradaki gösterinin ardından yarın Avrupa Birliği (AB) zirvesine ev sahipliği yapacak AB Konseyi binasının bulunduğu Schuman Meydanı’na yürüdü.

Polisin takip ettiği grup, AB Dış İlişkiler binasının önünde bir süre bekledi, slogan attıktan sonra dağıldı.

Eylem sırasında helikopterler, toplumsal olaylara müdahale araçları (TOMA) ve çok sayıda polis aracıyla alınan tedbirler dikkati çekti.

 

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!