Suriye ordusunun Fırat Nehri’nin batısında başlattığı askeri operasyonla hedef aldığı terör örgütü PKK/YPG’nin elebaşı Mazlum Abdi, örgütün nehrin doğusuna çekileceğini öne sürdü.
Elebaşı Abdi tarafından sosyal medyada paylaşılan açıklamada, çekilme işleminin “10 Mart anlaşmasının şartlarına uyma konusundaki iyi niyeti” gösterme amacı taşıdığı savunuldu.
Açıklamada, terörist unsurların 07.00’de Fırat Nehri’nin doğusundaki bölgelere çekileceği öne sürüldü.
SURİYE OPERASYON BAŞLATMIŞTI
Suriye ordusu, 13 Ocak’ta başta Deyr Hafir ve Meskene olmak üzere Fırat Nehri’nin batısında terör örgütünün işgalindeki bölgeleri askeri alan ilan etmişti.
Deyr Hafir’deki sivillerin geçici ve güvenli tahliyesi için Suriye ordusu dün ve bugün M15 kara yolunda insani koridor açmıştı.
Ordudan bu akşam yapılan açıklamada, Deyr Hafir’de hedef alınacak terör yuvalarının haritaları yayınlanmış ve sivillerden bu noktalardan uzak durmaları istenmişti.
Ordu, ilan edilen hedeflere karşı TSİ 22.00’da operasyon başlatmıştı.


Ee. Fırat’ın doğusunda ne yapacaksın ? Orda mi kalacan?