Newcastle United’ın Prens Selman’a satılması ihtimali İngiltere’de tartışma konusu olmaya devam ediyor.
Koronavirüsle mücadele eden İngiltere’de tablo her geçen gün kötüye gidiyor. 182 binin üzerinde vaka sayısı bulunan ülkede 28 binden fazla kişi ise hayatını kaybetti.
İngiltere’de futbol konusunda ise iki gündem var. Biri Premier Lig’in devam edip etmeyeceği. Diğeri ise Newcastle United kulübünün Prens Selman‘a satılıp satılmayacağı.
Tartışma konusu olan kulübün satışıyla ilgili ilginç bir çıkış ise Sheffield United’ın eski ortağı Kevin McCabe’den geldi. McCabe, Sheffield United’ın sahibi Suudi Prensi Abdullah’ın, satışın gerçekleşmesinden sonra Newcastle’ı yenmelerinde halinde Suudi Arabistan‘da tutuklanacağını söyledi.
Lig başladığında Sheffield ile Newcastle arasında bir rekabet olamayacağını savunan McCabe, “Newcastle’ın Sheffield’a yenildiğini hayal bile edemiyorum. Prens Abdullah bir anda ülkesinde cezaevine girebilir. Sheffield Güney Doğu Parlamentosu üyesi Clive Betts’e mektup yazan Kevin McCabe, Selman’ın kulübü satın alarak krallığın kötü itibarını unutturmaya çalıştığını öne sürdü.
Kevin McCabe de hisselerinin geçişinde usulsüzlük olduğunu iddia ederek olayı mahkemeye taşınmış ancak dava reddedilmişti.
Bu arada Uluslararası Af Örgütü İngiltere Direktörü Kate Allen, Newcastle ve Sheffield United durumlarının “çok farklı” olduğunu söyledi.
Allen, “Newcastle kulübü satış gerçekleşirse korkunç bir insan hakları siciline sahip olan Suudi devletinin yönetimine geçecek. Prens Selman özel bir işadamı.
Bu para özellikle dünyanın en otoriter ülkelerinden biri olan Suudi Arabistan’dan geliyorsa şeffaflıkla ismi geçen herkesin kimliğinin titizlikle inceleneceğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.