Prof. Dr. Ercüment Ovalı 23 Nisan’ı işaret etmişti! Açıklama geldi

featured

Prof. Dr. Ercüment Ovalı, daha önce koronavirüs tedavisiyle ilgili olarak 23 Nisan’ı işaret etmişti. Ovalı, sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Acıbadem Labcell Hücre Laboratuvarı ve Kordon Kanı Bankası Direktörü ve Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Ercüment Ovalı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) inaktif virüs aşısının, klinik öncesi laboratuvar ortamında test aşamasının tamamlandığını ve yarın hayvan üzerinde deneylere başlanacağını bildirdi.

Ovalı, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir! 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun! Covid-19 a karşı 2 farklı aşı üretiminin laboratuvar kısmını tamamladık. Sıra hayvan deneylerinde.

Son 1 aydır gece gündüz çalışarak 6 proje 4 ürün ve 3 makale çıkaran kahramanlarıma teşekkür ediyorum. Canım ülkem artık Covid-19 a karşı aşı geliştirebilen az sayıdaki ülkeler arasında.”

Prof. Dr. Ovalı, Acıbadem Labcell Hücre Laboratuvarı’nda mart ayının ortasında ekibiyle başlattığı çalışmalarda geldikleri aşamaya ilişkin yazılı açıklama da yaptı.

Kovid-19’a karşı aşı geliştirmek için dünyada çok sayıda merkezde çalışmaların sürdüğünü hatırlatan Ovalı, kendilerinin de TÜBİTAK’ın destek verdiği Kovid-19 inaktif virüs aşısı çalışmalarında üretimi tamamlayarak hayvan deneylerinin yapılacağı noktaya geldiklerini duyurdu.

Prof. Dr. Ercüment Ovalı, şu bilgileri verdi:

“Kovid-19 inaktif virüs aşısının, preklinik invitro test aşaması tamamlanmış olup, 24 Nisan’da hayvan üzerinde deneylere başlanacaktır. Hayvan deneylerinden sonra faz-1 çalışmaları başlıyor. Gönüllülerde 3 hafta süren yan etki ve antikor oluşturma açılarından değerlendirme yapılıyor. Sonrasında daha geniş bir popülasyonda aşı çalışmaları devam ediyor, yeterli güvenlik ve etkinlik elde edildikten sonra yine çalışma daha da genişletilebiliyor. İdeal koşullarda tüm bunlar, ortalama 3 ayda sonuçlanabilir. Tüm bu aşamalar, Sağlık Bakanlığının onay süreciyle gerçekleşiyor. Peki, başarılı olunamazsa? Pek çok bilimsel araştırmanın başına geldiği gibi hayvan deneylerinde ya da sonrasında istenmeyen bir etki ile karşılaşabiliriz. Bu durumda laboratuvara girer, yine çalışırız.”

DİĞER ÇALIŞMALAR

Kovid-19 tedavisinde “Mezenkimal Kök Hücrenin Etkinliği” çalışmasının Sağlık Bakanlığına sunulduğunu belirten Ovalı, “KOVID-19 hastalığının tedavisinde mezenkimal kök hücre uygulaması yapılabiliyor. Sağlık Bakanlığı tedavi rehberinde de yer almaktadır. Bu ek tedavi şekli konusundaki klinik gözlemlerimize göre; uygun endikasyonla (ileri hastalık, entübe hasta) kök hücre uygulanan 7 hastada iyi sonuçlar elde ettik. Sağlık Bakanlığına yapılmış başvurumuz onaylandığı takdirde kontrol grubuyla beraber bilimsel bir veriye ulaşmak için klinik çalışmayı başlatacağız.” bilgisini verdi.

Prof. Dr. Ercüment Ovalı, tedavide kullanılan immün plazmanın kan grubu uyumu sorunu oluşmayacak şekilde hazırlanmasının laboratuvarlarında en uygun şartlarda gerçekleştirildiğini anlattı.

Kovid-19 spesifik T-lenfositlerin üretiminin tamamlanarak TÜSEB’e destek başvurusu yapıldığını, Sağlık Bakanlığına da klinik araştırma için başvurulacağını belirten Ovalı, klinik çalışmaların Kovid1-9 tedavisinde Dornaz Alfa’nın denenmeye devam edilmesi gerektiğini gösterdiğini kaydetti.

İşte o açıklamanın tam metni:

Prof. Dr. Ercüment Ovalı 23 Nisan’ı işaret etmişti! Açıklama geldi

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. Bu işler böyle olmaz olmaz… Bilimsel araştırmalar önce bilim camiasına sunulur, sonra hakemli bilimsel yayınlarda yayınlanır. En son medya buluşması olabilir. Yoksa bu yapılan artistlikten başka bir şey değildir. Yukarıda sayılan maddelerin hiçbirinin şu anda hiçbir bilimsel değeri yoktur. Cak cuk ile ilim bilim olmaz olamaz. Bugün Habertürk röportajında medyadaki son röportajı olduğunu ve sosyal medyadan da çekilebileceğini söyledi, o da olmayacak hep beraber göreceğiz.
    Gerçi anormal karşılamak gerekir; medya daima böyle tiplere ihtiyaç duyar. Bir sonraki röportajda aniden merhum Kazım Koyuncu’dan bir şarkı okursa ona da hiç şaşırmamak gerekir…

  2. 23 Nisan 2020, 22:13

    Hocam sizlere kolaylıklar diliyorum. Bir önceki açıklamanızdan sonra size büyük bir saldırı başladı ve fetöcü savcıların yazdığı iddianameler gerçekmiş gibi tekrar bazı haber sitelerinde yayına sokuldu.
    Sizin gibi değerli bir bilimadamına böyle iftira dolu yazıların yazılması bizleri gerçekten üzmüştü.Sizin çalışmalarınızı ortaya koymanız,o yalan ve iftira dolu haberleri yapanları bir nebze olsun utandıracak mı acaba?Bunlarda hiç Allah korkusu yok,Allah onları ıslah etsin diyorum şu mübarek günlerde.
    Hocam size ve genç kardeşlerimize başarılar diliyorum,Allah Yar ve Yardımcınız olsun

Giriş Yap

VeryansınTV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!