Rüşvetin ses kaydı: 30 bin lira var, şeyin içerisinde

featured

AKP’li Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde Mali Hizmetler Daire Başkanı Bahattin K., rüşvet alırken suçüstü yakalanıp tutuklanmıştı. İddianamede müdürün belediyeye iş yapan müteahhit Y.T’nin hak edişlerini fazla veya erken ödemesi karşılığında çay paketleri içinde para aldığı ve tatil masraflarını ödettiği ortaya çıktı. İddianamede ayrıca Bahattin K. ile müteahhit Y.T. arasında geçen konuşmaların tapeleri de yer aldı.

Samsun’un Terme ilçesine bağlı olan ve daha sonra mahalleye dönüştürülen Evci Belediyesinde zabıta olarak göreve başlayan Bahattin K., yaklaşık 20 yıl çeşitli ilçe belediyelerinde memur ve daire başkanı olarak görev yaptıktan sonra 31 Mart seçimlerinin ardından Başkan seçilen AKP’li Mustafa Demir tarafından Büyükşehir Belediyesine getirildi.

Mali Hizmetler Daire Başkanlığı görevi verilen Bahattin K. 22 Aralık 2020’de müteahhit Y.T.’den rüşvet aldığı sırada polisler tarafından suçüstü yakalandı. Her iki sanıkta tutuklanarak cezaevine gönderildi. Sözcü’den İsmail Akduman’ın haberine göre Daire Başkanı Bahattin K., ifadesinde ele geçen 30 bin TL’yi rüşvet değil borç olarak aldığını söyledi. Ancak Y.T., belediyeden alacağı olan hak edişi erken veya daha fazla miktarda almak için Bahattin K.’ya para verdiğini kabul edince 1 ay sonra tahliye oldu.

HAKKINDA 2 DAVA AÇILDI

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı, Bahattin K. ve Y.T. hakkında rüşvet almak, vermek ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama suçundan tek bir iddianame hazırladı. Ancak Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi usul ve suç unsurlarının yanlış değerlendirildiğini ileri sürerek iddianameyi kabul etmeyip, dosyayı soruşturmayı yürüten savcıya iade etti. Bunu üzerine savcılık, Bahattin K.’nın suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini gizlemek suçundan dolayı soruşturmanın devam ettiği gerekçesiyle dosyayı ayırdı. Rüşvet almak ve vermek suçundan hazırlanan yeni iddianameyi ise Ağır Ceza Mahkemesi kabul etti.

PARA ÇAY PAKETLERİNDE SAKLANIYOR

İddianameye göre, polis tarafından teknik ve yakın takibe alınan Bahattin K. ile müteahhit Y.T’nin iki kez görüştükleri tespit edildi. 23 Ekim 2020 günü Y.T. ile Bahattin K. İlkadım ilçesinde bir kafede buluşup sohbet etti. Kafeden ayrıldıktan sonra Y.T. kendi aracında bulunan 2 çay paketini Bahattin K.’nın aracına bıraktı.

Paketlerin içinde rüşvet parası olduğunu iddia eden savcı, paranın miktarının tespit edilemediğini belirtti. İkili yaklaşık 2 ay sonra 21 Aralık günü ikinci kez bir araya geldi. Bahatttin K.’nın aracında görüştükleri sırada çay paketleri içine gizlenmiş 30 bin lira para ile birlikte polis tarafından yakalandı. Bahattin K.’nın makam odasında bulunan kasada yapılan aramada çay paketleri içinde de para bulundu.

KASADAN SERVET ÇIKTI

Büyükşehir Belediyesinde Mali Hizmetler Daire Başkanı Bahattin K. müteahhit Y.T’den 30 bin lirayı borç aldığını söylemesine rağmen makam odasındaki kasadan servet çıktı. Kasa içinde bulunan çay paketinin içinden 135 bin euro, 36 bin TL, bir tanesi 1 kg’lık külçe olmak üzere yaklaşık 5 kg altın, 13 adet çeyrek altın ebatlarında basılan özel altın, 75 tam altın, 50 yarım altın, 1059 çeyrek altın, kendisi dahil 8 farklı kişi adına çeşitli bankalara ait 23 adet hesap cüzdanı ve 40 yakın gayri menkul tapusuna el konuldu. Banka hesapları savcılık tarafından bloke edildi.

RÜŞVET GÖRÜŞMELERİ DİNLEMEYE TAKILDI

Mahkeme kararıyla yapılan teknik takipte, Bahattin K ile müteahhit Y.T’nin rüşvet görüşmeleri polisin dinlemesine takıldı. İddianame yer alan bilgilere göre, 21 Aralık’ta müteahhit Y.T, telefonla Bahattin K’yı arayarak Samsun’da olduğunu ve kendisini ziyaret etmek istediğini söyledi. Mesai bitiminde müdür Bahattin K.’ bir alışveriş merkezi önünde Y.T. ile buluştu.

Y.T: Çayın var arabada
Bahattin K: Abi zahmet ettin

Y.T: Bir 500 at bana yarın. Atabilirsen 600 at.
Bahattin K: Tamam zorlarım
Y.T: Zorlayabilirsen öyle zorla abi. Orada 30 bin lira var, şeyin içerisinde
Bahattin K: Tamam abi
Y.T: Ben önümüzdeki hafta gelirim belki
Bahattin K:Şöyle, hatta az daha zorlayabilirsem sen biraz daha takviye yaparsın olur mu?
Y.T: Yaparım yaparım ama önümüzdeki hafta gelirim

AİLECE TATİLİN PARASINI DA MÜTEAHHİT ÖDEMİŞ

Bahattin K., ilk görüşmeden 6 gün sonra ailesiyle birlikte İkizdere ilçesine tatile gitmeleri de iddianamede yer aldı. Müteahhit Y.T. tarafından rezervasyon yapılan otelde 3 gün kalan Daire Başkanı ve ailesi ücret ödemeden ayrıldı. Konaklama ücreti olan 5 bin 977 lira ise 2 gün sonra Y.T’ye ait inşaat şirketi tarafından ödendi. Tutuklu yargılanan Bahattin K.,  rüşvet suçundan 4’dan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle hakim karşısına çıkacak.

Rüşvetin ses kaydı: 30 bin lira var, şeyin içerisinde

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 Yorum

  1. 19 Eylül 2021, 21:40

    Kasadan çıkan bunca servete bakılırsa o müdürün veya daire başkanının boyunu aşar. Zaten tahakkuka, paraya, çeke, hak edişlere, ihalelere imza atanları toplasan, çarpsan, çıkarsan, bölsen yolsuzluğun, rüşvetin nakit boyutu ortaya çıkar. Basit bir aritmetik hesap gibi görünse de belediyeler hariç 19 yıllık Türkiye Maliye Hazinesi için devasa bir hesap makinesi gerekir. İmar-rant işlerini eski bakanı bir kaç cümleyle kolayca ve net olarak açıkladıysa da boyutu aritmetik değil geometrik olarak hesaplanması gerekeceğinden daha fazla zaman alabilir. Halkın zamanı var, acelesi yok. Yüz yılların hesabını gören millet 30 yılın, 70 yılın hesabını mı soramayacak?

  2. Haram helal hepsini bunlara ver Allah’ım deveyi hepsini hamuduyla bu münafıklar yer Allah’ım.

  3. Böyle bir takımın kurulduğunu ve gizli şekilde kimsenin haberi olmadan kurumlara haber vermeden ‘kimliği gizli müşteri’ gibi denetlediğini bilseler rüşvetin yarısı anında kesilir zaten. Hiç gidip yakalamana bile gerek kalmaz.

  4. Kul hakki peygamber kitap diyenler degil mi bunlar?

  5. 19 Eylül 2021, 08:08

    Rüşvetin yakalandığına çok sevindim ama sanılmasınki bunlar münferit olaylar. Her çeşit belediyede oluyor bu tür olaylar. Tedaşta su idarelerinde adamın olmazsa işlerin yürümüyor. En basit haliyle birilerine televizyon, cep telefonu vs almadan iş yaptıramıyorsunuz. Adama maaş veriyorlar rüşvetle yapacağı iş için. Bir de rüşvet almadığı adamın işini özellikle yapmaz oluyorlar. Zamanında tapularda sürekli rüşvet vardı, bir operasyonla ve basit önlemlerle önünü anında kestiler. Demem o ki bunları çözme iradesi olduktan sonra çözülür ama neden çözmek istemediklerini anlamıyorum. Memleketteki en büyük saçmalığı da söyleyeyeyim mi? Şikayet olmadan kesinlikle işlem yapmıyorlar. İlla birileri şikayet edecek ve bunun stresini yaşayacak ondan sonra ‘belki’ bir şeyler olacak. Vatandaşın işi mi kardeşim bu. Kurun dürüst insanlardan oluşan bir takım, yüksek maaş verin, il il kurumları gezip bir işleyişi, denetlesin tespit etsin. Şirketler böyle yapıyor ama koskoca ülke bunu yapmıyor.

Giriş Yap

VeryansınTV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!