Sputnik’in aktardığına göre, Kremlin Sözcüsü Peskov, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın’ın Rusya lideri Putin ile gerçekleştirdiğini söylediği görüşmeye ilişkin soru üzerine “Böyle bir görüşmenin gerçekleştiği doğru” dedi.
Peskov, “Bu görüşmede Akkuyu da dahil, ülkelerimizin gündeminde yer alan büyük enerji projelerinin gerçekleştirilme süreçleri ele alındı. Tabii ki bu görüşme sırasında santrale yakıtın aktarılacağı töreninin nasıl gerçekleştirileceği de konuşuldu” ifadelerini kullandı.
PUTİN KATILACAK MI?
Kremlin Sözcüsü ayrıca, Rusya’nın Akkuyu’nun açılış töreninde ‘gereken düzeyde temsil edileceğini’ de söyledi.
Daha önce Peskov, Putin’in Akkuyu’nun 27 Nisan’da yapılacak açılış törenine katılıp katılmayacağına dair net bir kararın alınmadığını belirtmişti. Söz konusu açıklama, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Putin’in tören için Türkiye’ye gelmesinin ya da törende video-konferans yöntemiyle yer almasını muhtemel olduğunu söylemesini izlemişti.
Dünya liderimizin gövde gösterileri başlıyor(!)…