SADAT’çılar yönetiyor, İslam tasavvufunu Amerikalılar anlatıyor

featured

Sedat Peker’in, SADAT’ın hissedarı olduğunu açıkladığı Prof. Dr. Nevzat Tarhan tartışması bitmiyor. İrticai faaliyetleri nedeniyle ordudan atılan, yıllarca FETÖ’nün Samanyolu Televizyonu’nda program yapıp kumpas davalarını savunan Tarhan’ın kurucu rektör olduğu Üsküdar Üniversitesi’nin yönetiminde SADAT lideri ve üyelerinin yanısıra, üniversite bünyesinde çok sayıda cemaat mensubu ve Amerikalı profesörler bulunuyor.

VERYANSIN TV

SADAT ilişkisi tartışılan Nevzat Tarhan, gündemden düşmüyor. Günümüzde FETÖ karşıtı ifadeleriyle öne çıkan Tarhan’ın FETÖ’nün en güçlü olduğu dönemde örgütün medyasında görev yaptığı biliniyor. Tarhan bunun yanı sıra, FETÖ’nün en büyük etkinliklerinden olan Abant toplantılarının sabit konuklarındandı. Daha önceki açıklamalarında, ‘Solculuk hastalıktır’ diyen, TSK’dan irticai faaliyetler nedeniyle ayrılan Tarhan’ın sözde Ergenekon örgütüyle ilgili de iftiraları unutulmuş durumda. ‘Ergenekon örgütünün’ varlığını her yerde vurgulayan Tarhan, örgütün 100-150 kişiden oluştuğunu, eski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı’nın da üsteğmenliğinden beri bu örgütte olduğunu söylemişti.

Tarhan’ın kurduğu Üsküdar Üniversitesi de 2010 yıllarında FETÖ’nün irfan yuvası olarak anılıyordu. Bugün SADAT ile ilişkisi ortaya çıkan Tarhan’ın üniversitesinde de SADAT’çıların yer almış olması dikkat çekti.

-SADAT Başkanı Adnan Tanrıverdi, Üsküdar Üniversitesi’nin Mütevelli Heyeti üyesi.

-SADAT Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Zelka, Üsküdar Üniversitesi Rektör vekili.

-İstanbul Teknik Üniversitesi’nden cemaat bağlantıları nedeniyle yolları ayrılan Yunus Çengel, FETÖ’nün en güçlü olduğu yıllarda TÜBİTAK Başkan Yardımcısı’ydı. Nurcu olduğu bilinen Çengel’in Zaman gazetesinde de yazıları vardı. O da Üsküdar Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesi.

Tasavvufa önem veren bir üniversite olan Üsküdar Üniversitesi bu konu üzerine enstitü açmış durumda. Adı Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü. Bu bölümde ders verenler arasında Amerikalı profesörlerin olması ise dikkat çekiyor.

Bu isimler şöyle:

-Prof. Dr. James Morris

Katolik bir üniversite olarak bilinen Boston Üniversitesi’nde görevli. Çok kritik yöneticilerin eğitim aldığı Exeter Üniversitesi’nde de Arap ve İslam Araştırmaları Enstitüsünde Şairce kürsüsünde başkanlık yapıyor.

İstanbul’da yaşıyor, özellikle ABD’deki üniversite öğrencilerini Türkiye’ye getirip hem bu öğrencilere ders veriyor, hem de gezdiriyor. 2011 yılında bir söyleşisinde ‘Türkiye diğer Müslüman ülkeler için bir model olacak’ ifadesini kullanan Morris, aynı zamanda Konya hayranı.

-Prof. Dr. Carl W. Ernst

Chapel Hill North Carolina Üniversitesi’nden yarı zamanlı olarak Üsküdar Üniversitesi’nde ders veriyor.

-Prof. Dr. Miriam Cooke

Duke Üniversitesi’nde çalışıyor. Arap edebiyatı ve Arap kadın yazarların cinsiyet ve savaş üzerine çalışıyor. Müslüman feministler kavramı üzerinde duruyor. Özellikle Suriye’deki kalkışmayı ‘devrim hareketi’ olarak gören Cooke, Suriye’deki bu İhvancı ve ardından şeriatçı ayaklanmayla ilgili kitap yazmışlığı da var. ‘Suriye devrim hareketinin’ sanat aracılığıyla temsiline dair yazdığı son kitabının ismi ise Şam’da dans etmek: Yaratılıcık, mukavemet ve Suriye devrimi.

-Prof. Dr. Burce Lawrence

Duke Üniversitesi’nde görevli. Doktorasını Yale Üniversitesi’nde alan Lawrence da Üsküdar Üniversitesi’nde İslam üzerine tasavvuf dersleri veriyor.

SADAT’çılar yönetiyor, İslam tasavvufunu Amerikalılar anlatıyor

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

VeryansınTV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!