İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na isabet eden kurşun gündemdeki yerini korurken, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, bu sabah CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının önünde 6-7 el ateş edildiğini söyleyip “CHP İstanbul İl Başkanlığımıza yönelik düzenlendiği düşünülen bir silahlı saldırı gerçekleşmiştir.” iddiasında bulunmuştu.
İstanbul Valiliği yaşananlara ilişkin yaptığı açıklamada “Elde edilen kamera görüntülerinde Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumundan TEM Otoyolu Edirne istikametine otoyolun 2. şeridinde hızla seyreden bir araçtan havaya ateş edildiği tespit edilmiştir. Yapılan çalışmalarda, yol kenarında 9mm çapında (2) adet kovan bulunmuştur.” denilmişti.
‘OLAYIN BİR ÖNCE AYDINLANMASI ÇAĞRISINDA BULUNUYORUZ’
Yaşananların ardından İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener’in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini açıkladı. Zorlu, “Bugün Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığına yönelik düzenlendiği düşünülen silahlı saldırı haberinin kamuoyu ile paylaşılmasının ardından Genel Başkanımız Sn.Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nu arayarak bir görüşme gerçekleştirmişlerdir.” dedi.
İYİ Parti binasına isabet eden kurşunu hatırlatan Zorlu, “30 Mart günü Partimize yapılan menfur saldırının gerçek sorumluları serbest dolaşırken meydana gelen bu olay dikkatle irdelenmelidir. Ülkemizin huzur ve sükuneti için olayın bir an önce aydınlatılması çağrısında bulunuyoruz. Bu vesileyle tüm CHP camiasına geçmiş olsun diyoruz.” diye konuştu.
