1. Haberler
  2. Dünya
  3. Şam-YPG hattında yeni tablo: Aynularap’ta kontrol değişti 

Şam-YPG hattında yeni tablo: Aynularap’ta kontrol değişti 

Suriye İçişleri Bakanlığı, Halep Valiliği İç Güvenlik Komutanlığının terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD/YPG'nin işgali altındaki Aynularap’ta (Kobani) İç Güvenlik Müdürlüğü binasını resmen devralarak görevine başladığını duyurdu. Devir öncesi YPG mensuplarıyla toplantı yapıldığı bildirildi.

featured

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Halep Valiliği İç Güvenlik Komutanlığına bağlı bir heyetin, Aynularap İç Güvenlik Müdürlüğü binası ile polis karakollarında saha incelemesinde bulunduğu belirtildi.

DEVİR ÖNCESİ YPG İLE TOPLANTI

İnceleme sonrası Halep Valiliği İç Güvenlik yetkililerinin, terör örgütü mensuplarıyla bir toplantı gerçekleştirdiği ifade edildi.

Açıklamada, Halep Valiliği İç Güvenlik Komutanlığının Aynularap İç Güvenlik Müdürlüğü binasını resmen devralarak göreve başladığı kaydedildi.

Fotoğraf kaynak: Rudaw

Suriye yönetimi ile terör örgütü YPG arasında 29 Ocak’ta ateşkes ve kademeli entegrasyonu öngören yeni bir mutabakata varılmıştı.

Bu kapsamda, İçişleri Bakanlığına bağlı iç güvenlik güçleri 2 Şubat’ta Haseke iline, 3 Şubat’ta ise Kamışlı ilçesine giriş yapmıştı.

İlişkili Haber
thumbnail

Şam ve PKK/YPG anlaştı: Terör örgütüne askeri tümen!

Haberi görüntüle

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!