1. Haberler
  2. Spor
  3. Şampiyonlar Ligi’nde finalin adı Inter-PSG: 32 yıl sonra bir ilk!

Şampiyonlar Ligi’nde finalin adı Inter-PSG: 32 yıl sonra bir ilk!

PSG, UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Inter'in rakibi oldu. Paris ekibi, ilk maçta 1-0 galip geldiği yarı finalin rövanşında Arsenal'ı 2-1 yenerek finale kaldı. Böylelikle futbolseverler, 1992-93 sezonundaki Marsilya-Milan müsabakasının ardından ilk kez bir İtalyan-Fransız finali izleyecek.

featured

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Arsenal’ı 2-1 yenen Paris Saint-Germain (PSG), finale yükseldi ve Inter’in rakibi oldu.

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki bir numaralı turnuvasının yarı final rövanş maçında Fransa temsilcisi PSG, Parc des Princes’te İngiltere ekibi Arsenal’ı ağırladı.

Arsenal, karşılaşmaya iyi başlasa da golü bulan taraf ev sahibi takım oldu. PSG, 27. dakikada Fabian Ruiz’in attığı golle 1-0 öne geçti ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

Mücadelenin 69. dakikasında Vitinha ile penaltı atışından yararlanamayan Fransa ekibi, 72. dakikada Achraf Hakimi’nin golüyle farkı ikiye çıkardı: 2-0.

Konuk takım, 76. dakikada Bukayo Saka’nın kaydettiği golle durumu 2-1’e getirdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve PSG, karşılaşmayı 2-1 kazandı.

Deplasmandaki ilk maçta da 1-0 galip gelen Paris ekibi, adını finale yazdırdı.

“Devler Ligi”nde PSG ile Inter’i karşı karşıya getirecek final maçı, 31 Mayıs Cumartesi günü Almanya’nın Münih kentindeki Allianz Arena’da oynanacak.

İlişkili Haber
thumbnail
Maç nefes kesti: Şampiyonlar Ligi’nde ilk finalist Inter
Haberi görüntüle

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun!