“Sarıklı Amiral” Mehmet Sarı’nın MSB sitesinde bulunan bir fotoğrafının yayınlanması kapsamında “emre itaatsizlikte ısrar, kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak” suçlamasıyla hakkında dava açılan ve açığa alınan Albay F.K’nin davası başladı.
Cumhuriyet gazetesinden Çağdaş Bayraktar’ın haberine göre, F.K’nin kimlik tespitinin ardından Mehmet Sarı da 16. Asliye Ceza Mahkemesi’nde kimlik tespiti sonrasında beyanda bulundu. Beyanında kendisine ait görüntülerin F.K tarafından hukuksuzca ele geçirilip Yunanistan’da bir sitede yayınlandığını iddia eden Sarı, “Yerli ve milli projelerde başarılı olduğum için hedef alındığımı, bu paylaşımlar yüzünden emeklilik sonrası özel sektörde iş bulmakta sıkıntı yaşadığını” söyledi.
Albay F.K’nin avukatı Taner Gül, “MSB’de görev alan subay, astsubay, uzman ve devlet memuru 300 binden fazla personelin her zaman girip görebileceği bir fotoğrafı kullanarak F.K. hukuk dışı biçimde hedef yapılıyor” dedi. Gül, “Bunu son beyanında da yerli ve milli kelimelerini kullanarak yapmaktadır” ifadelerini kullandı.
CEM GÜRDENİZ’İ DE ŞİKÂYET ETTİ
Sarı, emekli Tümamiral Cem Gürdeniz için de Nisan 2021’de “Hakaret, iftira, inanç hürriyetinin kullanılmasına engelleme” iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuş, savcılık iddiaların yasal unsurları oluşmadığı gerekçesiyle “kovuşturmaya yer olmadığına” hükmetmişti.
Bir bunlar yerli ve milli herhalde. Hepiniz devletin sirtindan geciniyorsunuz. Devletinize ve onu birarada tutan milletinize karsi gorevinizi yerine getirmek yerine nerede fitne var ona bulasiyorsunuz, bence bunu da bilerek yapiyorsunuz, cunku o fitneler sizi oralarda tutuyor.