1. Haberler
  2. Gündem
  3. Savcılık serbest bırakılmasına itiraz etmişti: Bornova Belediye Başkanı Eşki hakkında yurt dışına çıkış yasağı

Savcılık serbest bırakılmasına itiraz etmişti: Bornova Belediye Başkanı Eşki hakkında yurt dışına çıkış yasağı

İzmir’de Bornova Belediyesi’ne yönelik yürütülen “usulsüz işe alım” soruşturmasında aralarında Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki’nin de bulunduğu 4 şüpheli hakkında verilen serbest bırakılma kararına savcılığın yaptığı itiraz reddedildi.

featured

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında dün gözaltına alınan Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki’nin de arasında bulunduğu 4 kişi savcılık ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilmişti.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Bornova Belediyesi Personel A.Ş İnsan Kaynakları Müdürü P.K. ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdür Vekili İ.A’yı herhangi bir adli kontrol hükmü uygulamadan, Bornova Belediyesi’nde çağrı merkezi müşteri temsilcisi olarak görevli görülen A.A. hakkında ise yurt dışı çıkış yasağı uygulanarak serbest bırakılmasına karar vermişti.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 4 ismin serbest bırakılmasına itiraz ettiği öğrenildi. Başsavcılık, “serbest bırakılan isimlerin delilleri karartma ve soruşturmayı etkileme ihtimali bulunduğunu, verilen adli kontrol tedbirinin yetersiz kaldığını” değerlendirilerek, serbest bırakılma kararlarının kaldırılması ve haklarında tutuklamaya yönelik yakalama emri düzenlenmesini talep etti.

YURT DIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI

İtirazı değerlendiren İzmir 7’nci Sulh Ceza Hakimliği tutuklanmaya ilişkin itirazı redderken şüpheliler için yurtdışı çıkış yasağı konuldu.

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya abone olun!