İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen ultrAslan taraftar grubu lideri Sebahattin (Muzaffer) Şirin hakkında, ‘ruhsatsız silah ve mermi bulundurma’, ‘sosyal medyadaki beyanları ile müsabaka düzeninin bozulması’, ‘müsabaka ve seyir alanlarına usulsüz seyirci girişi’ ve ‘halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçlamalarıyla yurt dışı çıkış yasağı ve ev hapsi şeklinde adli kontrol istendi. Sulh Ceza Hakimliği talep doğrultusunda karar verdi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı önceki gün yaptığı açıklamayla, ultrAslan tribün lideri Sebahattin (Muzaffer) Şirin’in, “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma”, “uyuşturucu kullanma” ve “dolandırıcılık” suçlamalarıyla gözaltına alındığı duyurmuştu. Dün öğle saatlerinde sağlık kontrolünden geçirilen Şirin’in “Sayın Abdullah Öcalan’a özgürlük” diye bağırması dikkat çekmişti.
İfadesinde uyuşturucu suçlamalarını da reddeden Şirin, sağlık kontrolüne götürülürken çekilen videoya ilişkin de, “Terörsüz Türkiye sürecine, ülkenin birlik ve beraberliğine destek verdiğim için ‘Sayın Öcalan’a özgürlük, sayın Öcalan’a özgürlük’ şeklinde söylemde bulundum. Başkaca bir amacım veya suç kastım bulunmamaktadır” dediği bildirildi.
UltrAslan lideri Sebahattin Şirin sağlık kontrolüne götürülürken “Sayın Öcalan’a özgürlük” diye slogan attı. pic.twitter.com/ddIjuhPo2b
— Veryansıntv.com (@veryansintvcom) August 11, 2026
Ardından bir açıklama yapan Şirin şu ifadeleri kullanmıştı:
“Hakkımda başlatılan soruşturma ve gözaltı sürecinde stres, zihin ve beden yorgunluğu altında sarfettiğim bazı sözlerin ciddi bir yanlış anlaşılmaya yol açtığını ve bunun da her zaman olduğu gibi birtakım art niyetli kişiler tarafından çarpıtılarak istismar edildiğini üzülerek ve esefle takip ediyorum. Hakkımda kamuoyunda dolaştırılan birtakım ağır suçlamalar, özellikle uyuşturucu kullanma gibi itibarsızlaştırıcı ithamlar (ki hayatımın büyük bir kısmı uyuşturucu ile mücadeleyle geçtiği; özellikle de üniversiteli gençlerimizi bu beladan korumak için bütün çabaları sürdürmeme rağmen) diğer yandan incitici gelişmelerin ağır etkisi altında sinirle sarfettiğim sözlerden sanki terörist Apo’yu savunduğum gibi tamamen aksi bir anlaşılma çıkması benim açımdan kabul edilemez bir durumdur. Böyle bir durum benim 50 yıllık geçmişime, inanç ve değerlerime, herkesin yakından bildiği şahsiyetim ve değişmez duruşuma tamamen zıt bir durum olur ki, bundan da Allah’a sığınırım. Böylesi yanlış anlaşılmaya yol açan ifadelerimden dolayı öncelikle şehit ve gazi ailelerimizden, kamuoyundan ve bütün dost ve kardeşlerimden özür dilediğimi belirtmek istiyorum. Ülkemizin ve milletimizin huzuru, barış, güvenlik ve terörsüz Türkiye geleceği adına tüm partilerimiz tarafından atılan bütün adımları desteklemekle birlikte, milletimizin tertemiz vicdanında terörist başı olan katil bir kişiye ömrüm boyunca asla olumlu bakmadığımı ve onların hepsini İlahi adalete havale ettiğimi bir kez daha bütün kamuoyuna beyan ediyor, onurlu bir şekilde adalet ve hakkaniyetin yanında duran tüm dostlara, milli duruş sahibi herkese selam, saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Hep söyledik hep söylüyoruz; BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE TEK TÜRKİYE!”
GRUPTAN AYRILIĞI DUYURDULAR
Yaşanan gelişmeler sonrası 40 temsilcilik, ultrAslan’dan ayrıldığını duyurdu.
O temsilcilikler şu şekilde:
- uA Kıbrıs Bölge Temsilcilikleri
- uA Çanakkale
- uA UNI 18 Mart
- uA UNI Bakırçay
- uA UNI Onyedİ Eylül
- uA Bilecik
- uA Kütahya
- uA Sivas
- uA UNI Cumhuriyet
- uA UNI Kırıkkale
- uA Rize
- uA Biga
- uA Erdek
- uA Gönen
- uA UNI Nevşehir
- uA UNI Akdeniz
- uA UNI Gümüşhane
- uA Tekirdağ
- uA UNI Karabük
- uA Çorum
- uA Antalya
- uA UNI Gaziantep
- uA Tarsus
- uA Ayvalık
- uA Bandırma
- uA Erzincan
- uA Orhangazi
- uA Sinop
- uA UNI 19 Mayıs
- uA Kırşehir
- uA Artvin
- uA Yozgat
- uA UNI Bozuk
- uA Çerkezköy
- uA UNI HKÜ
- uA Ergene
- uA UNI AİBÜ
- uA UNI Gebze Teknik
- uA Manavgat
- uA UNI Kocatepe









