1. Haberler
  2. Gündem
  3. Şener Üşümezsoy’dan Celal Şengör’e ‘İstanbul depremi’ yanıtı: Hoca değil

Şener Üşümezsoy’dan Celal Şengör’e ‘İstanbul depremi’ yanıtı: Hoca değil

İstanbul'da Silivri açıklarında yaşanan 6.2 şiddetindeki depreme yönelik önceden yaptığı uyarılar ile gündeme gelen Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, "Büyük İstanbul depremi geliyor" diyen Celal Şengör'e "Şengör topluma söylediklerinin öz eleştirisini yaptı mı? Celal, hoca değil" sözleriyle yanıt verdi.

featured

İstanbul Silivri’de çarşamba günü meydana gelen 6.2 şiddetindeki depremin ardından akıllara “Büyük depremin habercisi mi?” sorusu geldi. Depremi değerlendiren uzmanlar, fikir ayrılıkları yaşadı. Kimisi Büyük İstanbul depreminin çok yakın olduğunu söylerken kimisi de deprem riskinin ortadan kalktığını öne sürdü.

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, deprem sonrası yaptığı açıklamadaMarmara Denizi’nde faylar daha önceden kırıldığı için artık büyük bir deprem riski yok” dedi. Celal Şengör ise “İstanbul topun ağzında. Yıllardır alınmayan tedbirler yüzünden vakit daraldı. Artık en mantıklı adım, şehri terk etmek” yorumunda bulundu.

‘CELAL, HOCA DEĞİL’

TGRT Haber ekranlarında yayınlanan Taksim Meydanı programına katılan Üşümezsoy, Marmara Denizi’nde beklenen depremin meydana geldiğini ve artık büyük deprem olmayacağını” söyleyerek ‘büyük İstanbul depremi yolda’ iddiasında bulunan isimlere sert tepki gösterdi.

Silivri’deki 6.2 şiddetindeki depremin son büyük sarsıntı olduğunun altını çizen Şener Üşümezsoy “Bundan sonra artık depremler sustu. Marmara Denizi’ni avucumun içi gibi bilirim. Kuzey Anadolu fayı yanal hareket eden bir sistem” dedi.

Üşümezsoy Celal Şengör topluma söylediklerinin öz eleştirisini yaptı mı? Celal, hoca değil” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, geçen günlerde de Halk Tv ana haber bülteninde Celal Şengör’e tepki gösterdi. Üşümezsoy “Bunlar çöp. Daha evvelde de 1999 depreminden sonra Celal ‘İki ay içinde Marmara boydan boya kırılacak’ dedi. Ben ‘Marmara’da değil, Düzce’de olacak’ dedim.” demişti.

İlişkili Haber
thumbnail

Prof. Şener Üşümezsoy’dan ‘Celal Şengör’ sözleri: ‘Hepsi çöp bunların…’

Haberi görüntüle

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. Celal sengor adam mı, önce ona bakmak gerek. Hatta insan mı, oradan ilerlemek daha doğru olur.

    Cevapla
  2. 25 Nisan 2025, 18:02

    Şener hocanın tahminlerine güveniyorum. Deprem olacak denen şehirin nüfusu azalmıyor ama artırıyorsa ve saçma sapan binalara saçma sapan rakamlar isteniyorsa burada başka bir hesap vardır.

    Cevapla
Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun!