1. Haberler
  2. Gündem
  3. İfade veren Serenay Sarıkaya’dan ilk açıklama

İfade veren Serenay Sarıkaya’dan ilk açıklama

'Reklam aşkı' iddialarıyla gündeme gelen oyuncu Serenay Sarıkaya, Ayşe Barım hakkında başlatılan soruşturma kapsamında İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek tanık sıfatıyla savcılığa ifade verdi. Sarıkaya, adliye çıkışında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Dişimle tırnağımla bugünlere gelmişim, bir itibarsızlaştırma çabası var" dedi.

featured

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Serenay Sarıkaya gibi bazı ünlü oyuncuların menajerliğini yapan Ayşe Barım hakkında, sosyal medya platformlarında yer alan paylaşımlar ve haberlerdeki iddialar ihbar kabul edilerek başlatılan soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında ünlü oyuncu Serenay Sarıkaya tanık sıfatıyla ifade vermek üzere İstanbul Adalet Sarayı’na geldi.

‘DİŞİMLE TIRNAĞIMLA BU GÜNLERE GELMİŞİM’

İfade sonrası adliye önünde basın mensuplarına açıklama yapan Sarıkaya “Her şey yolunda hakkımızda çıkan yalan iftira aslı astarı olmayan gerçek dışı iddiaların sorgulanması için ifademe başvuruldu. Ben de ifade verdim. Benim adıma yönlendirilen iftiralarla ilgili hukuki süreç başlatacağım. Dişimle tırnağımla bugünlere gelmişim, bir itibarsızlaştırma çabası var. Çok açık ve net bir şekilde gerçek ortada. İfademizi verdik gidiyoruz. Sürece bakacağız” dedi.

NE OLMUŞTU?

Oyuncu Serenay Sarıkaya ile şarkıcı Mert Demir’in gerçekte sevgili olmadığını, bu işi ayarlayanın ise Sarıkaya’nın menajeri Ayşe Barım olduğu öne sürülmüştü. Barım’ın, kendisine biat etmeyen oyuncuları da piyasadan uzaklaştırdığı iddia edilmişti. İddialar üzerine olay magazinden çıkıp Rekabet Kurulu’nun gündemine gelmişti.

TV100 yazarı Fuat Uğur, Eylül 2024’teki yazısında Rekabet Kurumu’nun bazı yapım şirketleri ve ajanslara “kartelleşme ve piyasadaki hakimiyetlerini kötüye kullanma” gerekçesiyle baskın yapacağını yazmıştı. Uğur, aynı yazıda bir kadın menajerin, kadın oyuncularından birini “ünlü bir eşcinsel şarkıcıyla sevgili gibi lanse edip şarkıcının iş adamı sevgilisinden 5 milyon dolar aldığını” öne sürmüştü.

Diğer taraftan bugün Rekabet Kurulu, kast ajanslarının ‘Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’u ihlal edip etmediğine dair araştırması neticesinde elde edilen bilgi ve belgeleri yeterli bularak, 21 şirkete soruşturma açmıştı. Bu şirketler arasında ID İletişim de yer almıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, ID Danışmanlık Şirketi’nin sahibi olan ve çok sayıda ünlünün menajerliğini yapan Ayşe Barım hakkında sosyal medyada çıkan paylaşımların ardından re’sen soruşturma başlatmıştı.

Başlatılan soruşturma kapsamında Barım hakkında yurt dışına çıkış yasağı da getirilmişti.

İlişkili Haber
thumbnail

‘Serenay Sarıkaya ile reklam ilişkisi’ iddiasıyla ifadeye çağrılmıştı… Mert Demir açıklama yaptı

Haberi görüntüle

DHA

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun!