1. Haberler
  2. Gündem
  3. Sinan Oğan’a ‘cinsel saldırı-siyasi şantaj’ iddiası… İşte oksitlenen flash bellekler

Sinan Oğan’a ‘cinsel saldırı-siyasi şantaj’ iddiası… İşte oksitlenen flash bellekler

Sinan Oğan ile sevgilisi M.Ö. arasındaki ilişkiden şüphelenerek, M.Ö.'nün telefonuna casus program yükleyen ve Oğan cephesinin siyasi şantajla suçladığı S.B.’nin gözaltına alınmadan önce komşusuna verdiği peçeteye sarılı flash belleklerin görüntüsü mahkeme dosyasına girdi. Görüntülerde, S.B.’nin ‘İçinde M.Ö’nün Oğan ile ilişkisini itiraf ettiği deliller vardı’ dediği flash belleklerin, savcılığın arama kararı olmadan polisin eline geçtiği görülüyor. Söz konusu belleklerin nasıl oksitlendiği gizemini korurken, Veryansın Tv belleklerin laboratuvar ortamında incelenmesini talep eden bilirkişi raporuna ulaştı. Savcılığın bilirkişi raporunu göz ardı etmesi dikkat çekti.

featured

ERAY ÇELEBİ/ VERYANSIN TV

Peçeteye sarılı flash bellekler mahkeme dosyasına girdi. Savcılık kararından 3 saat önce bellekler polisin eline geçti. Bilirkişinin ‘laboratuvar’ talebi savcılık soruşturmasında göz ardı edildi.

ATA İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olarak seçimlere girerek ikinci turda Cumhur İttifakı’nın adayı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyen ve seçim sonrası aldığı 120 milyon liralık mülkle gündem olan Sinan Oğan hakkındaki ‘cinsel saldırı-siyasi şantaj’ iddiaları kamuoyunun gündeminde.

İlişkili Haber
thumbnail

‘Cinsel saldırı’ iddiası… Sinan Oğan’ın avukatı açıkladı: Seçimlerde siyasi şantaj mı yapıldı?

Haberi görüntüle

Veryansın Tv’nin geçen hafta haberleştirdiği mahkeme tutanaklarına göre; S.B., telefonuna casus yazılım programı yüklediği sevgilisi M.Ö’ye Sinan Oğan’ın cinsel saldırıda bulunduğunu öne sürdü.

İddiayı M.Ö. ve Oğan reddetti. Oğan, S.B.’nin ‘montaj’ görüntüleri yaymama karşılığında kendisinden 7 milyon lira istediğini öne sürerek S.B. hakkında şikayetçi oldu.

Ardından S.B. hakkında kişisel verileri ele geçirme ve yayma suçundan Sinan Ateş davasının iddianamesini yazan savcı Mehmet Aykut Cihangir imzasıyla iddianame hazırlandı.

4 ay tutuklu kalan ancak ilk celsede tahliye olan S.B. ile ilgili Oğan’ın avukatı Kürşat Ergün’ün iddiası ise Oğan’ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a destek kararı verdiği ikinci tur oylamasını doğrudan ilgilendiriyor. Ergün, S.B.’ye, 2023 cumhurbaşkanlığı seçimleri sürecinde Oğan’a ‘montaj’ görüntülerle siyasi şantajda bulunup bulunmadığını sordu. S.B. ‘Bazı siyasi partilerle görüşme yapıldı mı?’ sorusuna “Kesinlikle öyle bir şey olmadı” yanıtını verdi.

Bursa’da ikamet eden S.B.’nin Bursa Emniyet Müdürlüğü’nce gözaltına alınmadan önce komşusuna verdiği peçeteye sarılı flash belleklerin içinde ne olduğu ise merak konusu.

S.B. Veryansın Tv’nin sorularını yanıtladığı, 22 Eylül’de katıldığı programda flash belleklerde M.Ö ile Sinan Oğan’ın ilişki yaşadığına dair M.Ö.’nün kendisine attığı mesajların olduğunu iddia etmişti.

İlişkili Haber
thumbnail

Sinan Oğan’ı cinsel saldırı iddiasıyla suçlayan S.B. Veryansın Tv’ye konuştu: ‘Jandarma’dan atıldım’

Haberi görüntüle

Sinan Oğan cephesi ise söz konusu belleklerde ‘montaj’ görüntülerin yer aldığından şüpheleniyor.

FLASH BELLEKLERİN GÖRÜNTÜSÜ MAHKEME DOSYASINDA

O flash belleklere ait görüntü mahkeme dosyasına girdi.

S.B.’nin gözaltına alındığı 22 Ağustos 2023 tarihine ait, S.B.’nin ikamet ettiği apartmanın güvenlik kamerasından alınan görüntülerde önce iki polis memurunun S.B.’nin ikamet ettiği apartmandan çıktığı anlar kaydediliyor.

Apartmanın dış cephesini gösteren güvenlik kamerasında da polis arabasının yanında yürüyen bir polis memurunun sol elinde beyaz bir peçeteye sarılı flash bellekler görülüyor.

POLİS SAVCILIK KARARINDAN 3 SAAT ÖNCE ARAMA YAPMIŞ

Söz konusu belleklerin Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın arama kararı olan 00:00’dan 3 saat önce 21:03’te polisin eline geçmesi dikkat çekiyor.

Savcılık kararında, Sinan Oğan’ın avukatı Kürşat Ergün’ün şikayet dilekçesindeki iddialara da yer veriliyor. Kararda S.B.’nin elinde Sinan Oğan’ın özel hayatına ilişkin görüntüler olabileceği ifade ediliyor.

Veryansın Tv, flash belleklerle ilgili emniyet tutanağı ile bilirkişi raporuna da ulaştı.

EMNİYET TUTANAĞI: İMAJ ALINAMADI

Adliye kaynaklarından edinilen belgelere göre S.B.’nin gözaltına alınmasından 2 gün sonra 24 Eylül 2023 tarihinde Bursa Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen tutanakta donanımsal bağlantı kurulamadığı için söz konusu flash belleklerden imaj alma işleminin yapılamadığı belirtildi.

SAVCILIK, BİLİRKİŞİNİN ‘LABORATUVAR’ TALEBİNİ GÖZ ARDI ETTİ

10 Ekim 2023 tarihli hazırlanan bilirkişi raporunda da belleklerin yüzeylerine oksitlenmeler ve deformasyonların bulunduğu, imaj kopyasının alınmasının mümkün olmadığı dile getirildi.

Bilirkişi raporunda aynı zamanda belleklere ait çiplerin laboratuvar ortamında sökülerek fiziksel müdahale yapılarak imaj alma çalışmalarının yapılabileceği vurgulandı.

Ancak söz konusu soruşturmayı yürüten Sinan Ateş davasının iddianamesini yazan savcı Mehmet Aykut Cihangir’in bilirkişi raporu doğrultusunda belleklerin laboratuvara götürülmesine dair bir talimat vermemesi dikkat çekti.

FLASH BELLEKLER NASIL OKSİTLENDİ?

S.B. Veryansın Tv’de katıldığı programda çalıştığını iddia ettiği flash belleklerin gözaltına alınması sonrası bozulduğunu öne sürmüştü.  .

‘BELLEKLERİN İÇİNDE YAZIŞMALAR VARDI’

S.B. şu iddialarda bulunmuştu:

“Kızla konuştuğumda M.Ö. bana kendisinin Sinan Oğan’la ilişkisi olduğunu itiraf etti. Bu konuyla ilgili M.Ö. ile mesajlaşmıştık. Çünkü aramızdaki bağlantı tam kopmamıştı. Aralarındaki ilişkiyi itiraf ettiğine dair elimde belgeler vardı. M.Ö.’nün mesajlarını arşivlemiştim. O flash belleklerin içinde bu konuyla ilgili yazışmalar vardı. Daha sonra bana operasyon düzenlendi, gözaltına alındım. Gözaltına alındıktan sonra asayiş şube müdürü, iki polis ve ben emniyete ait bir araçla saat 21’de evime gittik. Asayiş şube müdürü arabadan indi ve evime doğru çıktı. Bu flash bellekler benim komşumdaydı. Polisler geldiğinde komşuma teslim etmiştim. Kendisine ‘Bu flashların içinde önemli şeyler var. Muhafaza etmeni istiyorum’ demiştim. Flashlar peçeteye sarılıydı. Kendisine teslim ettikten sonra zaten polislere teslim oldum. Saat 9’da evim oraya geldiğimde polisler flash bellekleri komşumdan aldı. Güvenlik kamerası kaydında da asayiş şube müdürünün sol elinde bu flash bellekler görünüyor. Bana yöneltilen suçlamalarda bu flash belleklerin içinde görüntüler olduğu, siyasi şantaj için kullanıldığı iddia ediliyor.

‘GÖZALTINA ALINMADAN ÖNCE FLASH BELLEKLER ÇALIŞIYORDU’

Asayiş şube müdürü saat 9’da almış. Beni emniyete götürdüklerinde bu flash bellekler açılmıyor, şifre mi var gibi sorular yönelttiler. Ben ‘Getirin flashları ben açarım, içlerinde herhangi bir şifre yok’ dedim. Kendisi(asayiş şube müdürü)  ‘İncelemeye götürdüm’ dedi. Ben ‘Müdürüm delil yazısı yazılır, sonra siber şubeye gönderilir, ne ara gönderdiniz diye sordum. Yanıtı ‘Ben gönderdim’ oldu. Ben gözaltına alınmadan önce bu flashlar açılıyordu. Bu flash belleklerin içinde 2 yıldır var o belgeler. Ne oldu da oksitlendi?”

İlgili programları izlemek için tıklayın:

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 27 Eylül 2024, 18:59

    Flash bellek, evet; 2000’lerin başında yaşıyoruz çünkü. Sana ait olmayan bir telefona casus yazılım yükleyecek kadar bilgin olacak ama flash bellekle uğraşacaksın şu yıllarda, bulut vs aklına gelmeyecek.
    O yetmeyecek, tek kopya alacaksın ve onu da yalnızca komşuna vermek gelecek aklına. O da yetmeyecek, anladığım kadarıyla, o bilgiler flashta çiğ halde duracak, stenografi uygulanmamış ve şifrelenmemiş haliyle;
    yani bırak polisi, istese komşun bile okuyabilecek içindekileri.

    Teknoloji özürlülerin bolca yaşadığı bu ülkede tutabilir bu hikaye belki, ne bileyim.
    Konu, yine avamın anlayacağı seviyede, mis gibi; tıpkı Balyoz ve Ergenekon kumpaslarında olduğu gibi…

    Sinan Oğan denen herifi de savunuyormuş durumuna düştüm ya, ne diyeyim; ama gülmeden de edemiyorum artık. Neyse…

Giriş Yap

Veryansın TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun!