Sinemada bu hafta (20.09.2020-25.09.2020)

featured

Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta 1’i yerli 5 film vizyona girdi.

MARİE CURİE’NİN HİKAYESİ ‘ RADYOAKTİF’ BEYAZPERDE’DE 

Dünya prömiyerini geçtiğimiz yıl 44. Toronto Film Festivali’nde yapan; ünlü oyuncu Rosamund Pike’ın, Nobel Ödülü’ne uzanan ilk kadın ve iki dalda birden Nobel Ödülü’ne layık görülen tek bilim insanı olan Marie Curie’ye hayat verdiği film, 20. yüzyılın en önemli keşiflerinden birine imza atan Marie Curie’nin hayatını mercek altına alıyor.

Film, Curie’nin bilim adına yaptıkları çalışmalarda da partneri olan eşi Pierre Curie başta olmak üzere dönemin bilim camiasında hak ettiği yeri almak için verdiği mücadeleyi gözler önüne seriyor. Biyografik türdeki Radioactive, tutkulu ilişkileri, çığır açan buluşları ve bu buluşların onu ve dünyayı bekleyen sonuçlarıyla birlikte, Curie’nin izleri asla silinmeyecek hikâyesine doğru çıkılan bir yolculuk imkanı sunuyor. Marie Curie’nin kendisi gibi bilim insanı olan Pierre Curie ile tanışıp evlenmesinden sonra birlikte radyoaktiviteyi keşfeden çift, bilimi yepyeni bir yola sokar. Curie’lerin dünyayı değiştiren dehaları ve kazandıkları Nobel Ödülü, özverili çifti uluslararası çapta ilgi odağı yapar. 

AJAN JADE BLACK

Terry Spears’ın yönetmenliğini üstlendiği “Ajan Jade Black”, tasarladığı planı gerçekleştirmek için firarda olan eski bir ajanı bertaraf etmesi için görevlendirilen Ajan Jade Black’in hikayesini anlatıyor.

Katie Burgess, Connie Franklin, Sidney Flack ve Luke Wyckoff gibi isimlerin rol aldığı filmin görüntü yönetmenliğini Titus Fox yaptı.

AFTER-PARAMPARÇA

Anna Todd’un çok satan roman serisinin ikinci film uyarlaması After We Collided, aralarındaki tutkuya rağmen gelgitli bir ilişkiye sahip olan Tessa ile Hardin’in hikâyesini anlatmaya devam ediyor.

Tessa, Hardin tarafından hayal kırıklığına uğratılmasına rağmen onu hayatından çıkaramaz. Ancak Hardin her zamanki Hardin’dir. Tessa tutkulu ilişkilerini aklından çıkaramasa da Hardin’in yapacağı bir hatayı daha kaldıramayacağı için derslerine, işine odaklanmaya çalışır. Çalışma arkadaşı yakışıklı ve kibar Trevor’ın yakın ilgisinden etkilenir. Hardin kirli geçmişi, çocukluk travmalarından ancak Tessa’yı gerçek anlamda geri kazandığında kurtulabileceğine inanır ve Tessa’yı geri kazanmak ister.

BEN BÖYLE ŞANSIN

Gençlik filmi “Ben Böyle Şansın”, hayatta şansları bir türlü yaver gitmeyen iki gencin komedi ağırlıklı hikayesi etrafında dönüyor.

Samet Çakırtaş’ın yönetmen koltuğunda oturduğu filmin başrollerinde Özgür Esat Şentürk, Umut Oğmen, Zeliha Çakırtaş, Akın Ayvaz ve İlknur Aygün oynuyor.

SCOOB!

Hanna-Barbera’nın ünlü animasyon serisi “Scooby-Doo”nun sinema filmi olan “Scoob!”, Shaggy ile Scooby-Doo’nun ahbaplığının nasıl başladığını ve Gizem Avcıları ekibinin diğer üyeleri ile nasıl bir araya geldiklerini anlatıyor.

Tony Cervone’nin yönetmenliğini yaptığı ABD yapımı film, animasyon meraklılarının ilgisini çekmeye aday.

Sinemada bu hafta (20.09.2020-25.09.2020)

Abonelik

VeryansınTV'ye destek ol.
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

VeryansınTV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!